Labin Jazz Festival: Dina Rizvić oduševila

Dina Rizvić nastupila je na pozornici kod Špine (Foto Labin Art Republika)
Dina Rizvić nastupila je na pozornici kod Špine (Foto Labin Art Republika)

Sinoćnjim je koncertom talentirane labinske kantautorice i multiinstrumentalistice Dine Rizvić na najbolji mogući način započeo trodnevni Labin Jazz festival. Mlada je glazbenica ponovo do posljednjeg mjesta ispunila "Špinu", intimni i Labinjanima izuzetno drag koncertni prostor u starom gradu.

Prvi je dio koncerta Dina, u pratnji svojih mladih ali iznimno uvježbanih glazbenih gostiju – Ivana Pešuta na gitari, Zvjezdana Marijanovića na basu i Dušana Kranjca na bubnjevima – bazirala na izvornom jazz zvuku, s puno instrumentalnih bravura i improvizacija, ostavljajući dojam glazbenice koja iznimno dobro poznaje ovaj zahtjevni žanr.

U drugoj se polovini nastupa mlada kantautorica sa svojim pratećim bendom koncentrirala na nekoliko svojih poznatijih skladbi i obrade svjetskih pop, soul i rock standarda, ovaj put u nešto pitkijem jazzerskom ruhu. U nekoliko pjesama na vokalu joj se pridružila mlada zagrebačka pjevačica Nika Turković, mnogima poznata kao hrvatska predstavnica na Dječjem Eurosongu 2004. godine.

Labinska je publika ovu sjajnu koncertnu izvedbu nagradila nekoliko minuta dugim aplauzom, nakon kojeg je uslijedio bis. Besprijekorna izvedba još jedne sjajne jazz obrade označila je završetak ove prekrasne, ugodne i domaćom atmosferom ispunjene glazbene večeri. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter