Labin: Gradi se rotor, zatvorena Pulska ulica

Zatvorena Pulska ulica - gužva u prometu (I. RADIĆ)
Zatvorena Pulska ulica - gužva u prometu (I. RADIĆ)

Radnici pulske tvrtke Cesta danas su započeli pripremati teren za rekonstrukciju raskrižja u Labinu kod sjedišta Elektroistre na državnoj prometnici D66, zbog čega je zatvorena Pulska ulica, svojevrsna obilaznica uz naselje Starci. Sav se promet, uključujući i onaj teretni, odvija kroz centar grada, a takav će režim vrijediti mjesec i pol dana, do Uskrsa, doznajemo na gradilištu.

Frekventno raskrižje Pulske i ulice Zelenice, tzv. Kožlje, pretvorit će se u trokraki rotor promjera 37 metara. Novi kružni tok bit će velik otprilike kao i onaj obližnji kod Lidlovog trgovačkog centra. Prepravit će se i rasvjeta te zamijeniti dio vodovoda. Investicija Hrvatskih cesta vrijedna je 2,8 milijuna kuna.

Radovi bi trebali biti gotovi u roku od tri mjeseca, što znači da bi u završnici moglo biti gužvi s početkom turističke sezone. U drugoj fazi otvorit će se Pulska, a za promet zatvoriti dio ulice Zelenice u obuhvatu gradilišta.

Iz Hrvatskih cesta najavili su da će ovog mjeseca započeti i rekonstrukcija raskrižja u Vozilići u kružni tok, također na državnoj prometnici D66. Rotor će biti rješenje za dosadašnju nepreglednost križanja, posebno izlaska iz smjera Plomin Luke. Vrijednost radova iznosi 1,46 milijuna kuna, a tvrtka Cesta morat će ih izvesti u četiri mjeseca.

Za sanacijom vapi i tamošnja prometnica od Vozilića prema Kršanu, odnosno Čepiću i Tunelu Učka, u dužini od oko dva kilometra, koja je prepuna uleknuća. Za njenu obnovu tek se izrađuje projektna dokumentacija, doznali smo u Hrvatskim cestama. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter