Labin: Gastro-okusi Istre i Sajam cvijeća

S lanjskog Sajma cvijeća (R. SELAN)
S lanjskog Sajma cvijeća (R. SELAN)

Gastro-okusi Istre i Sajam cvijeća održat će se u Labinu preksutra na Trgu labinskih rudara.

Gastro-okuse Istre, koje organiziraju Obrtnička komora Istarske županije, Udruženja obrtnika Labina te Grad i njegov TZ, počinju u 11 sati. Istarska tradicionalna te njima nadahnuta moderna jela pripremat će predstavnici svih sedam istarskih udruga ugostitelja, a njima će se pridružiti vinari, uljari i proizvođači tjestenine. Uz to će posjetitelji moći razgledati izložbu posuđa iz Etnografske zbirke Narodnog muzeja, a poslije podneva će ih zabavljati RKUD "Rudar" Raša i Bum Bend. Oko 15 sati održat će se izbor najboljeg jela na bazi šparoga, koje će pripremiti po jedan predstavnik svakog udruženja.   

Sajam cvijeća, u organizaciji Grada i Komunalnog poduzeća Prvi maj, bit će otvoren u 8 sati. Izlagat će petnaest većih i manjih proizvođača, a uz njih će se predstaviti proizvođači grnčarije, nakita i lavande. Petak je i Dan otvorenim vrata Prvog maja, pa će njegovi djelatnici odgovarati na pitanja građana, a toga dana počinje i akcija izbora najljepše okućnice i balkona u gradu.

Sve zajedno znači start niza manifestacija obuhvaćenih pod nazivom Proljeće u gradu. Sajam se nastavlja i u subotu, kada će posjetitelje zabavljati Labinske mažoretkinje, Plesna skupina Cool Step, dječji zbor Skiribico blu i Gradski orkestar. (R. S.)      


Podijeli: Facebook Twiter