Labin: Ernečić zamrznuo status gradskog vijećnika

Daniel Mohorović i Željko Ernečić (I. RADIĆ)
Daniel Mohorović i Željko Ernečić (I. RADIĆ)

Novoizabrani predsjednik labinskog SDP-a Željko Ernečić izvijestio je na konferenciji za novinare da će zamrznuti mandat u Gradskom vijeću i posvetiti se konsolidiranju ogranka stranke. U vijećničkim klupama zamijenit će ga Daniel Mohorović, dosadašnji tajnik gradske organizacije.

Ernečić je predsjednik socijaldemokrata postao u subotu na unutarstranačkim izborima, kada je sa 60,5 posto glasova pobijedio jedinog protukandidata Valdija Goba koji je ogranak vodio posljednjih osam godina.

- Gobo je dobro obavljao svoj posao i vjerojatno će biti jedan od mojih bliskih suradnika u četverogodišnjem mandatu. Nastojat ću osvježiti SDP, posebno mladim članovima, da bismo na idućim izborima s nekim od partnera pokušali preuzeti vlast u Labinu.

Prerano je govoriti o potencijalnim zvučnim prinovama, no vjerujem da će biti zanimljivo, rekao je Ernečić, dosadašnji potpredsjednik ogranka te gradonačelnički kandidat na izborima u svibnju, kada je u drugom krugu poražen od IDS-ovca Tulija Demetlike.

Na našu opasku o slabom odazivu izborima - glasalo je tek 43 člana stranke ili 50,5 posto - Mohorović je istaknuo da su zadovoljni s tim brojkama budući da veći postotak bilježi tek pulska organizacija.

Labinski SDP na konvenciji 18. studenoga birat će dva potpredsjednika te članove Gradskog odbora. Kandidati za potpredsjednike su Daniel Mohorović, Valdi Gobo, Valter Gobo i Aleksej Hrvatin.  (I. RADIĆ)
 

Novi/stari predsjednici općinskih ogranaka
Na unutarstranačkim izborima po općinskim organizacijama produžen je mandat dosadašnjim predsjednicima. Raški SDP u iduće četiri godine vodit će bivši dožupan Vedran Grubišić, kršanski Silvano Uravić, a ogranak socijaldemokrata u Sv. Nedelji Mladen Vlačić. Jedino je potonji imao protukandidata, Branka Zulijanija.
Za potpredsjednicu SDP Sv. Nedelje izabrana je Alenka Tanjga kojoj su konkurirali Branko Zulijani i Dario Kiršić.

 


Podijeli: Facebook Twiter