Labin: Entrada iz Šušnjevice novi vlasnik TPS-a

Tvornica zapošljava 50-ak radnika (ilustracija, S. RADOLOVIĆ/arhiva)
Tvornica zapošljava 50-ak radnika (ilustracija, S. RADOLOVIĆ/arhiva)

Tvrtka Entrada iz Šušnjevice novi je vlasnik Labinprogresa - Tvornice poljoprivrednih strojeva u Industrijskoj zoni Dubrova. Kupoprodajni ugovor danas su u tvornici potpisali Josip Kontuš i Franko Vižintin, vlasnik Entrade i direktor P.P.C. Buzet.

Na konferenciji za novinare, na koju su izašli u pratnji Elvisa Ipše, direktora Cimosa DP, grupe kojoj P.P.C. Buzet pripada, i Tomice Črnca, direktora TPS-a, izjavili su da tvornica nastavlja s istom poslovnom strategijom uz isti menadžment i isti broj zaposlenih te, po ugovoru o zakupu poslovnog prostora koji je danas također potpisan, na istoj lokaciji sljedećih pet godina.

- Bio sam član Labinprogresove ekipe koja je 1972. kupovala Goldonijevu licencu za poljoprivredne strojeve. U tvornici sam ostao do 1992. godine, kada sam osnovao Entradu. Ona je najuže surađivala s TPS-om, odnosno P.P.C.-om, pa je ovo preuzimanje samo nastavak prirodnog slijeda, kazao je Kontuš.

Entrada je za iznos koji je poslovna tajna postala vlasnikom 97,42 posto temeljnog kapitala. Ostatak pripada malim udjelničarima, od kojih nitko nije iskoristio pravo prvokupa u zakonskom roku od 30 dana.

Osim pogona na Dubrovi, kupoprodaja uključuje i pogon u Novom Kneževcu u Srbiji, koji također broji pedesetak zaposlenih. P.P.C. Buzet je TPS odlučio prodati u skladu s programom restrukturiranja Grupe Cimos. Na javni natječaj proveden u srpnju pristigle su četiri obvezujuće ponude, dvije domaće i dvije međunarodne, a komisija je izabrala Entradu.

- Plan restrukturiranja koje je Cimos pokrenuo prije šest mjeseci obuhvaća 12 projekata i drago mi je što mogu reći da je prodaja TPS-a prvi koji je uspješno okončan, i to na zadovoljstvo nas, zaposlenika, lokalne zajednice i novog vlasnika, kazao je Ipša.

Poduzeće iz Šušnjevice osnovano je u svrhu pružanja usluga servisa i tehničke opreme. U dva desetljeća postojanja naraslo je na 11 zaposlenih s poslovno-prodajnim centrom u Čepiću i poslovnim centrima u Sesvetama i Zadru. U prodaju je uključilo najpoznatije svjetske proizvođače poljoprivredne opreme i poslovanje proširilo na konzalting, planiranje i projektiranje, isporuku i uvođenje u sustav te obuku korisnika.

Talijanski Lombardini, tvrtka čiji se motori ugrađuju u Labinprogresove strojeve, povjerio joj je posao svog generalnog zastupnika za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, BiH, Makedoniju i Kosovo. Također, Entrada je bila najveći ovlašteni distributer Labinprogresa za Hrvatsku, čija distributivna mreža obuhvaća šezdesetak veleprodajnih i maloprodajnih mjesta. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter