Labin drugi, Pula treca na listi transparentnih gradova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebu su u utorak predstavljeni službeni rezultati drugog istraživanja transparentnosti rada tijela lokalne samouprave - Lotus. Prema njima, Labin je zauzeo drugo, a Pula trece mjesto na listi najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, na kojoj je Rijeka prva.

U odnosu na istraživanje od prije dvije godine Pula se u ukupnom nacionalnom poretku na listi transparentnih popela za zavidnih pet pozicija.

Lotus 2011./12. (Lokalna odgovorna i transparentna uprava i samouprava) drugo je sustavno istraživanje u Hrvatskoj koje su zajednicki proveli Gong i Udruga gradova, a u sklopu projekta "Zajedno protiv korupcije".

Gradonacelnik Pule Boris Miletic, koji je osobno preuzeo nagradu, izrazio je zadovoljstvo što je još jednom Pula prepoznata kao grad s transparentnom upravom otvorenom prema svim gradanima.

- Ovako znacajan skok u ukupnom poretku rezultat je sustavnog rada na uspostavljanju dvosmjerne komunikacije s gradanima pri cemu Pula primjenjuje inovativne modele koje sve više pocinju koristiti i drugi gradovi, izjavio je Miletic. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter