Labin domaćin 4. Smotre mladih pijanista Zaklade Dr. ing. Dino Škrapić MBA


"S ponosom najavljujemo da je labinska Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana ove godine domaćin 4.Smotre mladih pijanista u organizaciji Zaklade Dr.ing.Dino Škrapić, MBA, najavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare labinska dogradonačelnica Eni Modrušan.

Na Smotri će se predstaviti mladi pijanisti do 19 godina iz Istarske županije, Primorske Slovenije te regije Friuli-Venezia-Giulia. Smotra je natjecateljskog karaktera s jednim pobjednikom po kategoriji. Članovi međunarodnog ocjenjivačkog suda za ovo izdanje Smotre jesu Valentina Češnjevar iz Kopra, Cristina Santin iz talijanskog Duina te Ante Vetma iz Zagreba. Po završetku Smotre održat će se koncert na kojem će nastupiti pobjednici te učenici škole domaćina, pojasnila je Massimiliana Brajković, koordinatorica Smotre.

- Izuzetna nam je čast što je nakon Rovinja, Pule i Poreča, Smotra organizirana u Labinu. S radošću smo prihvatili domaćinstvo ove manifestaciji koja će našim učenicima pružiti novo iskustvo, prekrasne nastupe i lijepo druženje. Našu će školu predstavljati troje polaznika, a to su Mate Griparić, Karlo Strel i Nataša Mišon, poručila je Melita Lasek Satterwhite, ravnateljica Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana.

Zamjenica istarskog župana Viviana Benussi pojasnila je da nadahnuti silnom životnom energijom koju sjećanje na prošlost budi i koja je ostala u Dinovim djelima- Zaklada "Dr. ing. Dino Škrapić MBA" promiče ideje njegovog života i djelovanja, dajući zalet mladim vrijednim i nadarenim ljudima, koji su kao i Dino, predani životu i ustrajni u postizanju svog cilja.

Zaklada jednom godišnje raspisuje natječaj te dodjeljuje dvije vrhunske stipendije jednome od studenata tehničkih znanosti i jednome od polaznika glazbenih akademija. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter