Labin dobiva novi gradski portal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Projektom 'e-Labin' želimo se umrežiti s gradanima, ne bi li vratili njihovo poljuljano povjerenje prema gradskoj upravi i javnim ustanovama», kazao je labinski gradonacelnik Tulio Demetlika predstavljajuci novi gradski web-portal www.labin.hr. Rijec je o prvoj fazi lani zapocetog projekta, teškog oko dva milijuna kuna, koji bi trebao biti zaokružen u iduce dvije godine.

Novo lice šest godina starih gradskih internet stranica izradio je labinski Systec sa sestrinskim Novatecom te tvrtkama Gisdata i rijeckim Multilinkom, zaduženim za dizajn. Portal donosi po 300-tinjak tekstova i priloga (odluke, dokumenti, projekti) te oko 800 fotografija. Najavljeno je dnevno ažuriranje vijesti.

Demetlika kaže da želi dvosmjernom komunikacijom razuvjeriti gradane koji misle da je gradonacelnik bogomdan i da ne mogu sudjelovati u upravljanju Gradom. Interakcija ce, medutim, znatnije biti ostvarena u nastavku «e-Labina», kada bi portal trebao prerasti u uslužni (e-usluge). Trenutno se može putem obrazaca slati pitanja gradonacelniku ili preuzeti formulare za zahtjeve vezane uz gradnju.

Putem geografskog informacijskog sustava (GIS-u), koji nije dovršen, moguce je provjeriti i je li necija parcela u gradevinskom podrucju. "Na iducoj stepenici projekta omogucit cemo korisnicima da preko broja katastarske cestice odmah dobiju sve relevantne prostornoplanske podatke te one o komunalnom doprinosu i naknadi, što ce olakšati posao i potencijalnim investitorima", pojasnila je Anamarija Lukšic, procelnica resornog gradskog odjela.


Podijeli: Facebook Twiter