Labin dobio Osnovnu umjetničku školu

Nagrađeni učenici OGŠ Matka Brajše Rašana sa svojim mentorima
Nagrađeni učenici OGŠ Matka Brajše Rašana sa svojim mentorima

Odlukom Gradskog vijeća od 29. svibnja, labinska Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana izdvojena je iz sastava Pučkog otvorenog učilišta i postala je samostalna ustanova pod nazivom Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana.

Za privremenu ravnateljicu postavljena je dosadašnja voditeljica škole Melita Lasek. Školi preostaje do početka nove školske godine izraditi statut i provesti ostale pripremne radnje u vezi s novim pravnim statusom.

- Nećemo dodavati nove programe, odnosno nastavit ćemo s glazbenim i plesnim programima, ali širit ćemo se teritorijalno, pa ćemo na jesen Područnom odjelu u Potpićnu pridružiti novoosnovane odjele u Buzetu i Lovranu, kaže Lasek.

Škola trenutno ima 240 učenika u 19 razrednih odjeljenja te 23 učitelja. Prvi razred imat će od jeseni sedam odjeljenja s 95 učenika pa bi ukupan broj učenika mogao porasti za polovicu, a moguća su i nova zapošljavanja. Namjera djelatnika škole je prerasti u srednju glazbenu školu.

Pri labinskom Učilištu škola je djelovala 25 godina. Postigla je izvanredne rezultate u zemlji i inozemstvu. Njezini su polaznici samo u travnju i svibnju ove godine sudjelovali na sedam domaćih i stranih natjecanja s kojih su se vratili s osvojenih sedam prvih, šest drugih i pet trećih nagrada. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter