Labin: Braillino Andreju Mirkovicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinski supružnici Dundara, Elide i Denis, u petak su u Centru "Lice Faraguna" 8-godišnjem Andreju Mirkovicu iz Valture darovali Braillino, elektronicku bilježnicu za slijepe.

Uredaj na Brailleovom pismu koji olakšava obrazovanje slijepima koristio je sin donatora, pokojni Elvis, a prije tri godine, kada mu ga je poklonio jedan sugradanin, koštao je 28 tisuca kuna.

"S ovim pomagalom moci ceš raditi sve predmete osim fizike, matematike i kemije", upoznala je Elide Andreja, ciji se otac Mauricio zahvalio na vrijednom pomagalu.

Ovaj ce ucenik drugog razreda valturske škole, složili su se svi, brzo skužiti tipke novog "kompjutera". Pomoci ce mu uciteljica Keti te teta Suzana iz zagrebackog Centra "Vinko Bek" za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju slijepih i slabovidnih.

I labinski Centar "Lice Faraguna", posrednik u humanoj gesti, ponudio je pomoc njihove za to kvalificirane defektologinje.

"Elide, Denis i njihova kci Romina poznati su kao veliki ljudi, uvijek spremni za pomoc, podršku i razumijevanje. Nadamo se da je ovo samo pocetak suradnje dviju obitelji i škola", kaže Lorena Cernjul, psihologinja u labinskom centru koja je pronašla djecaka koji treba Braillino.


Podijeli: Facebook Twiter