Labin - baza Zabranjenog pušenja

Koncert Zabranjenog pušenja u Labinu
Koncert Zabranjenog pušenja u Labinu

Dupkom pun šator na Trgu labinskih rudara ili prema brojanju organizatora oko 700 posjetitelja pratilo je subotnji koncert grupe Zabranjeno pušenje.

"Splet pjesama i igara s teritorija bivše Jugoslavije inspirisane tragedijom svih naroda i narodnosti" ili "svakoj budali njegovo veselje", kako nam je repertoar skupine s naglaskom na posljednji album "Muzej revolucije" opisao frontmen sastava Sejo Sexon naišao je pravo oduševljenje. Zapravo se ništa novo dogodilo, nego se potvrdilo ono staro.

- Labin nam jedna od baza, ovdje smo jednako uspješno svirali četiri - pet puta u zadnjih deset godina. Prema refleksima iz publike grad doživljavam kao zanimljiv miks Italije i Bosne: ima pijanih zemljaka koji pjevaju u mikrofon, a i ima one fine raje koja toplim aplauzom pozdravi svaku kompoziciju, kazao je Sejo prije izlaska na pozornicu.

Splitski socijalno angažirani hip - hop sastav Dječaci, široj publici poznat po hitu "Lovrinac", našao se u pomalo nezgodnoj poziciji nastupivši kao predgrupa jer se publika na radnu temperaturu podigla tek na polovini njihovog nastupa.

- Dali smo sve od sebe i mislim da je na kraju bilo dobro s obzirom na to da je Labin mali grad, kazao je nakon nastupa frontmen Ivo Sivo.

Nezasluženo malo pljeska dobio je zagrebački hard rock bend Baltazar, koji je nastupio prvi, dok se šator još punio. U svakom slučaju, pohvala organizatoru Carbomediji, koja je publici pružila više nego što je očekivala. (R. SELAN)

Rijetko zabavan vikend

Subotnjem koncertu prethodila su dva dana stand up komedije, kada je šator također bio ispunjen do posljednjeg mjesta. U četvrtak su pod vodstvom Gorana Vugrinca Goca nastupili Vlatko Štampar, Aleks Curać Šarić, Tin Sedlar i gost iz Beograda, "jako dobar Srbin" Nikola Silić. U petak je ženske komičarske snage predvodila Marina Orsag, a nastupile su Lucija Ćirović, Miranda Lončar, Timea Vojković i njihov muški gost Tihomir Paravina zvani Psihomir.


Podijeli: Facebook Twiter