Labin: Bastijaniću zbog kaznene prijave onemogućeno kandidiranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na kandidacijskoj listi Nezavisni zajedno nositelja Silvana Vlačića, nažalost neće moći biti i Mladen Bastijanić, jedan od inicijatora zajedničkog nastupa tri nezavisne liste s prošlih izbora za Gradsko vijeće Labina, poručuju s te liste.

Nadalje javljaju, kako je Mladen Bastijanić, kao jedan od nositelja tri nezavisne liste s prošlih izbora, aktivno sudjelovao u organizaciji i pripremi liste Nezavisni zajedno, ali se istovremeno i pripremao da se zbog novog zakona, koji zabranjuje kandidature pravomoćno osuđenim osobama (tzv. Lex Vlahušić), neće moći kandidirati.

S liste tvrde, kako je razlog zbog kojeg je Mladen Bastijanić osuđen, iako mu je čitav radni vijek obilježen poštenjem i moralom, kaznena prijava direktora Vodovoda Dina Škopca iz 2007. godine, zbog, kako je stajalo u tužbi, „nelegalnog priključenja svlačionice NK Iskra Vinež na vodovodni priključak“.

-Kad bi išli u detalje Bastijanić je u stvarnosti legalno priključio (preko vodomjera) svlačionicu i nogometno igralište, jer je od 1980. pa do tada NK Iskra bio priključen preko bivšeg Labinkomerca. Mladen Bastijanić nije ništa otuđio, nije se osobno okoristio. Htio je samo pomoći lokalnom nogometnom klubu, kako bi mogli zalijevati nogometni teren i kako bi se mladi nogometaši poslije treninga i utakmica mogli istuširati. I ne manje važno, na kraju je Mladen svu tu vodu morao platiti iz svog džepa- tvrde Nezavisni zajedno.

Nadalje ističu, kako je zbog Bastijanićevih argumentiranih kritika na račun kvalitete labinske vode i načina upravljanja vodoopskrbom Labinštine, te javnog protivljenja prodaje izvora Kožljak strancima, kažnjen prijavom za nelegalno priključenje vode. -No, labinskoj javnosti je jasno da direktor Vodovoda  prijavu nije podnio zbog navodnog nelegalnog priključenja vode, već upravo zbog Bastijanićevog protivljenja prodaje izvora Kožljak i kritika na račun kvalitete labinske vode i načina upravljanja vodoopskrbom Labinštine, tvrde Nezavisni zajedno.

Zbog svega toga lista Nezavisni zajedno ni u jednom se trenutku nije htjela odreći Mladena Bastijanića, iako je on to predlagao, jer način na koji je on kažnjen kao i motiv zbog kojeg je osuđen, upravo su ono protiv čega se lista Nezavisni zajedno bori i što će promijeniti nakon izborne pobjede.

- Iako nisam formalno na listi ja sam i dalje čvrsto uz listu Nezavisni zajedno, aktivno sudjelujem u kampanji, a članovi moje nekadašnje liste dio su zajedničke liste. Stoga pozivam svoje birače i simpatizere da na izborima zaokruže listu Nezavisni zajedno, nositelja Silvana Vlačića. Izabrani vijećnici s naše liste u Gradskom vijeću će zastupati  sve ono za što sam se borio i za što se borim i zalažem svih ovih godina, kazao nam je tim povodom Mladen Bastijanić. (Adriano ŠĆULAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter