Labin: Asfaltiranje rotora prvi vikend u travnju


Raskrižjem na ulazu u Labin iz pravca Pule od sinoć se vozi novim rotorom, no još uvijek samo makadamom uz gradilišni režim. Rekonstrukcija dosad nepreglednog i zbunjujućeg sjecišta puteva za grad, Koromačno i Rašu trebala je u cijelosti biti gotova do 31. ožujka, no zbog loših vremenskih uvjeta nije obavljeno ni asfaltiranje, pa je rok iznova prolongiran, i to za drugu polovicu travnja, doznajemo od voditelja gradilišta Davora Zovića iz pulske tvrtke Cesta.

I dalje je zatvoren dio Pulske ulice (Starci) od gradilišta do plinare, pa se u Labin i iz njega vozi kroz naselje Vilete, odnosno centrom grada. Takva će regulacija vrijediti dok se ne asfaltiraju rotor i novouređeni rukavci, što je predviđeno za vikend 5. do 7. travnja. Dva dana, u subotu i nedjelju, pri postavljanju tzv. završnog sloja, cesta će biti zatvorena za sav promet, a zaobilazni pravac vodit će preko Trgeta, Salakovci, Presike i starog Labina.

- Asfaltirati možemo samo vikendom, jer u protivnom ugrožavamo normalno poslovanje Holcimove cementare u Koromačnu, u koju preko tjedna voze šleperi. Makadam smo planirali prekriti još prošlog vikenda, no omele su nas vremenske neprilike. Za Uskrs nismo željeli asfaltirati zbog velikog praznika, ali i očekivanog frekventnijeg prometa, objašnjava Zović i naglašava: Još nisam imao gradilište s toliko kišnih dana. Trebaju nam još dva tjedna povoljnog vremena".

Radovi započeti sredinom listopada teški su 8,7 milijuna kuna: polovicu financiraju Hrvatske ceste, a s po četvrtinom sredstava sudjeluju Grad Labin i Županijska uprava za ceste.

Na gradilištu nema zastoja u prometu, no danas je jutarnjem krkljancu kumovao neoprezni vozač šlepera koji je probušio dvije gume na ivičnjacima rotora. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter