Labin Art Republika: Večer akustične gitare

Grandmaster Ernest (R. SELAN)
Grandmaster Ernest (R. SELAN)

U sklopu Labin Art Republike u petak su na pozornici Kod špine koncerte održali Gradmaster Ernest i Tri kralja. Za publiku je to praktički bila večer akustične gitare.

Grandmaster Ernest umjetničko je ime Danijela Milosavljevića, gitarista bivše labinske grupe Soul Display. Njegove pitke, nenametljive kompozicije na hrvatskom i engleskom jeziku naišle su na izvrstan prijem kod publike rodnog grada.

- Volim grunge, teži zvuk, ali istovremeno sam fasciniran bluesom kao korijenom glazbe, pa nastojim spojiti novo-staro. Ako se moram negdje svrstati, onda bih za sebe rekao da sam "bluesman" jer imam bluzerski pogled na svijet.

Moji tekstovi tiču se odnosa u vezi i ljudi općenito te pogleda u vlastitu nutrinu, kazao nam je u razgovoru. Do sada je pripremio osam pjesama za album, što je, veli, sasvim dovoljno materijala za novog izvođača koji se tek predstavlja publici. Ne isključuje mogućnost da njegova solo karijera bude začetak nekog novog sastava.

U nastavku večeri pozornica je pripala riječkoj skupini Tri kralja - gitaristi Marko Radošević i Karlo Horvat te vokal Mihael Prosen. Trio poznat po izvrsnim obradama rock hitova i dijalozima u stilu stand-up komedije između izvedbi opravdao je očekivanja publike. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter