Labin 2000 upravljat će sportskim objektima

Rekonstrukcija srednjoškolske dvorana kreće dogodine (I. RADIĆ)
Rekonstrukcija srednjoškolske dvorana kreće dogodine (I. RADIĆ)

Skupština gradske tvrtke Labin 2000 ovog je tjedna objavila natječaj kojim traži direktora/direktoricu na četverogodišnji mandat. Kandidati moraju imati visoku ili višu stručnu spremu pravnog, ekonomskog ili tehničkog smjera te najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima.

Dorijano Bažon, dosadašnji prvi čovjek ove tvrtke koja se uglavnom bavi upravljanjem parkirališta pod naplatom, tu je funkciju posljednje dvije i pol godine praktički obavljao na pola radnog vremena, temeljem ugovora o djelu, budući da je sve vrijeme ostao zaposlenik Komunalnog poduzeća 1. maj. Oporba u Gradskom vijeću višekratno je naglašavala da je Labin 2000 "poduzeće viška", samo sebi svrha, padali su čak i prijedlozi o njegovoj likvidaciji. Kao glavni argument opozicija je navodila podatak da sav prihod od naplate parkiranja odlazi na plaće zaposlenika firme, a da Grad nema nikakve financijske koristi pa bi bolje rješenje bila koncesija privatniku.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, no treba se služiti egzaktnim ekonomskim pokazateljima. Ta tvrtka posluje stabilno, uvijek s dobiti. Za prošlu godinu prognozirana dobit iznosi oko 17 tisuća kuna, napominje dogradonačelnik Zoran Rajković, predsjednik Skupštine Labina 2000.

Otkriva nam da Grad ima drukčije planove za svoje poduzeće, konkretno širenje djelatnosti, što iziskuje direktora koji će se u potpunosti, na puno radno vrijeme, posvetiti vođenju firme.

"Jedan od novih poslova Labina 2000 bit će upravljanje svim sportskim objektima i terenima u vlasništvu Grada", napominje Rajković. (Igor RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter