Labin: 119. brigada HV-a bez mrlje

Komemoracija na Gradskom groblju u Labinu (R. SELAN)
Komemoracija na Gradskom groblju u Labinu (R. SELAN)

U povodu sutrašnje obljetnice osnivanja 119. brigade Hrvatske vojske danas je na Gradskom groblju u Labinu održana komemoracija za sve njene poginule pripadnike te sve poginule branitelje Domovinskog rata.

Vijenac uz središnji križ položili su gradonačelnik Tulio Demetlika i Mauro Ukušić, jedan od bivših zapovjednika brigade i prvi zapovjednik 3. labinske bojne. Uz njih su minutom šutnje počast poginulima odali bivši zapovjednici brigade i bojne, članovi UHVDR-a i UA te Glorija Paliska Bolterstein i Đanvlado Klarić, načelnica Općine Raša i načelnik Općine Sv. Nedjelja.

- Htio bih se prije svega zahvaliti svim sudionicima Domovinskog rata, posebno onima koji su ovu Hrvatsku, neovisnu, članicu EU-a i, nadam se, uskoro prosperitetnu, dali ono najvrednije, svoj život. Također bih želio izraziti zahvalnost svim civilnim strukturama koje su nas pomagale i doprinijele da svi zadaci koji su pred brigadu bili postavljeni budu izvršeni bez mrlje i do kraja. Slikovit naziv "brigada bez mrlje" krasi 119. brigadu i mislim da je to na ponos i čast svim njezinim članovima, kazao je Ukušić.

- Pokazali smo veliku svijest kod samog odaziva na obranu domovine i vjerujem da su svi Labinjani i ostali Istrani ponosni kako je 119. brigada pristupila njenom oslobađanju, istaknuo je Demetlika.

Molitvu je predvodio župnik Milivoj Koren. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter