"La Traviata" u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uprizorenje Verdijeve trocinke "La Traviata" na pozornici pulskog amfiteatra 30. srpnja bilo je povod konferenciji za novinare, a produkciju u izvedbi L'Associazione Societa' Filarmonia di Udine pod ravnanjem maestra Alfreda Barchija najavili su pulski dogradonacelnik Fabrizio Radin, Paola Ciocolella, ravnateljica Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, predstavnica Veleposlanstva Republike Italije u Hrvatskoj i Savjetodavnog odbora talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj, te Zdenka Viškovic-Vukic, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, izvršnog producenta opere.

- Ovo je prvi put da se Grad Pula i Pula Film Festival predstavljaju u ulozi koproducenta jednog ovako vrijednog i zahtjevnog projekta. Smatramo da ce suradnja s L'Associazione Societa' Filarmonia di Udine imati svoj nastavak u buducnosti, naglasio je Radin i dodao da se upravo ove godine, koju oznacuje kriza u gospodarstvu, stvaraju temelji za kvalitetnije i smislenije daljnje djelovanje.

- Ovaj se partner u tom kontekstu javlja kao pouzdan i po mjeri jer se dosad dokazao u njegovanju belcanta i talijanske opere te visokom profesionalnošcu i pristupacnošcu, rekao je on i podsjetio da je L'Associazione Societa' Filarmonia di Udine svoj trag u Hrvatskoj ostavila prilikom njihovog prošlogodišnjeg gostovanja u Zagrebu, kada su na Trgu sv. Marka predstavili Donizzettijevog "Don Pasqualea".

U Pulu dolaze s kompletnim korpusom koji ukljucuje i balet i orkestar, a režija je povjerena Giampaolu Zennaru. U naslovnim ulogama nastupaju sopranistica Linda Kazani (Violetta Valery), tenor Kim Jaewoo (Alfredo Germont) te Badi Scarpa (Giuseppe i Gastone). Ulogu Flore Bervoix nosi Alessia Nadim, a Giorgia Germonta igra Emilio Marcucci.


Podijeli: Facebook Twiter