"La Traviata" odgodena za subotu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pozornici pulskog amfiteatra ovog je petka trebala biti postavljena popularna trocinka Giuseppea Verdija i Francesca Marije Piavea "La Traviata", no buduci da su za 29. i 30. srpnja najavljeni nepovoljni vremenski uvjeti, L'Associazione Societa' Filarmonia di Udine i Pula Film Festival odgadaju izvedbu opere za subotu u 21.30 sati.

Produkciju opere potpisuje Societa' Filarmonia di Udine pod ravnanjem maestra Alfreda Barchija, a u Pulu dolaze s kompletnim korpusom koji ukljucuje balet i zbor (Friuli Venezia Giulia) te orkestar (Societa' Filarmonia di Udine). Režija je povjerena Giampaolu Zennaru.

U naslovnim ulogama nastupaju sopranistica Linda Kazani (Violetta Valery), tenor Kim Jaewoo (Alfredo Germont) te Badi Scarpa (Giuseppe i Gastone). Ulogu Flore Bervoix nosi Alessia Nadim, a Giorgia Germonta igra Emilio Marcucci.

"La Traviata", koja je svoju premijeru imala 1853. godine u venecijskom teatru La Fenice, svoje pulsko gostovanje ostvaruje u suradnji: Grada Pule, Talijanske ambasade u Zagrebu, Talijanske unije, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Pula Film Festivala. Cijene ulaznica, koje se mogu kupiti u agenciji Lira Intersound, iznose 100 kuna za parter, odnosno 75 kuna za tribine.

 


Podijeli: Facebook Twiter