"La Traviata" ocarala publiku u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pozornici pulskog amfiteatra veceras je uprizorena popularna trocinka Giuseppea Verdija i libretista Francesca Marije Piavea "La Traviata", u produkciji talijanske Societa' Filarmonia di Udine, a pod ravnanjem maestra Alfreda Barchija.

U Pulu su stigli s kompletnim korpusom koji ukljucuje balet i zbor (Friuli-Venezia Giulia) te orkestar (Societa' Filarmonia di Udine), a režija je povjerena Giampaolu Zennaru.

U naslovnim ulogama nastupili su sopranistica Linda Kazani (Violetta Valery), tenor Kim Jaewoo (Alfredo Germont) te Badi Scarpa (Giuseppe i Gastone). Ulogu Flore Bervoix nosila je Alessia Nadim, a Giorgia Germonta igrao je Emilio Marcucci.

U središtu operne radnje besmrtnih Verdijevih stranica, koje su smještene u Pariz, je tamošnja dama (Valery) koja iskreno voli Germonta. Njihova se ljubavna prica razvija u tragicnom smjeru jer oni jedan drugog gube zbog socijalnog jaza koji razdire njihov odnos.

"La Traviata" je svoju premijeru imala 1853. godine u venecijskom teatru La Fenice, a u cetiri slike donosi detalje iz klasika Alexandera Dumasa "Dama s kamelijama" ("La Dame aux Camelias"). Od svojeg prvog pojavljivanja na daskama do danas ostvarila je status jednog od najizvodenijih djela klasicne operne literature.

Pulsko gostovanje ostvareno je u suradnji Grada Pule; l'Associazione Societa' Filarmonia di Udine, talijanske ambasade u Zagrebu, Talijanske unije, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Pula Film Festivala.


Podijeli: Facebook Twiter