Kvintet razlicitosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako postoji vec godinu dana, mladi bend Pineapple Accident tek je nedavno imao svoju koncertnu premijeru na demo festivalu Nova Garda. Okosnicu benda sacinjavaju glavni tekstopisac i gitarist Luka Šipetic, pjevac Saša Stepanovic, bubnjar Toni Kadlec, basist Ivan Bilic i gitarist Nikola Cukon.

"Trenutacno imamo tri završene autorske skladbe te još mnogo njih koje su još uvijek u razradi", rekao nam je Luka, otkrivši da su prilicno nesložni što se tice glazbe koju bi svirali kao i kamo je svrstati, što i ne cudi s obzirom na raznovrsnost njihovih glazbenih uzora koji variraju od Joja Mayera, Pantere, Francija Blaškovica, fusiona, psy i prog rocka te reggae i ska glazbe.

"Planiramo snimiti jednu pjesmu, a nakon toga možda i nekakav demo", rekao je nam je Toni, otkrivši da je jedna od svrha festivala Nova Garda promicanje Glazbenog Inkubatora, mini studija unutar utvrde Casoni Vecchi, gdje i Pineapple Accident namjeravaju ovjekovjeciti svoju kreativnost, samo da, kažu, sažmu i dovrše sav materijal.

Cukon i Šipetic kažu da je ideja o bendu nastala na jednoj fešti prošle godine, no trebalo ju je realizirati, odnosno skupiti clanove, pa su pozvali Tonija koji je tek pocinjao svirati bubnjeve. Toni je u bend uveo Ivana, dok je Sašu za pjevaca naposlijetku predložio Cukon. Termine za probe uskladuju, kažu, s lakocom pošto svi pohadaju jutarnju smjenu u školi. Osim Tonija, koji uci za elektromehanicara pri obrtnickoj školi, ostali su ucenici opce gimnazije.

"Voljeli bismo da ima više mjesta i manifestacija gdje mladi bendovi mogu zasvirati, voljeli bismo nastaviti i s ovim festivalom, ali kao pravi problem se pokazuju sponzorstva – bez para nema ni muzike", zakljucuju Pineapple Accident.


Podijeli: Facebook Twiter