Kvarnerska poslastica u raznim izdanjima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rižoto, palenta, tjestenina, bruschette, ražnjići, salate, sve su spomenute delicije vrsni kuhari s Labinštine ove subote spravljali od škampa. Riječ je naravno o Festivalu kvarnerskog škampa koji se održao na rabačkoj rivi.

U sklopu ove gastro manifestacije ugostitelji su kuhali jela isključivo od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara, članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu "Alba", čije je sjedište u Labinu.

Gastro manifestacija privukla je, pored turista, i brojno domicilno stanovništvo. Svi su željeli kušati vrsna jela po promotivnim cijenama.

Delicije su pripremali restorani Velo Kafe, Kvarner, Tri murve, Art&Food i hotelska kuća Valamar. "VR" Choco-Art potrudio se da zaokruži priču i spravio odlične deserte. Uz kvarnerske škampe, posjetitelji festivala kupnjom čaše za vino, mogli su kušati vina nagrađenih vinara Gorana Baćaca, Larija Juričića, Piera Licula, Vinogradi San Martino - Miljenka Vretenara te Romea Licula. Degustiralo se i maslinovo ulje Negri. Uz dobru hranu i vino ide i dobra glazba, stoga su nastupili AJ Jazz Quintet i Discover bend.

Dodajmo da se Festival prvi put održao prošle godine, te izazvao veliki interes javnosti na području cijele Istre i Kvarnera. Cilj manifestacije je valorizirati činjenicu da se upravo u kvarnerskom zaljevu lovi škamp koji se smatra jednom od najcjenjenijih mediteranskih i svjetskih poslastica.

Organizator ove vrlo uspješne eno-gastro manifestacije je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "Alba", osnovana s ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. Pokrovitelji manifestacije su Valamar Riviera, Grad Labin i Istarska županija. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter