Kvar na instalacijama uzrok požara na plovilima

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Uzrok požara na plovilima u lučici Delfin u Puli je prema policijskom izviješću, kvar na električnim instalacijama. Požar je izbio u subotu oko 7 sati ujutro, a vatrena stihija je krenula s krme jedne brodice i proširila se na još dvije brodice, dok ljudskih žrtava u požaru na sreću nije bilo.

Naime, policijski službenici su zajedno s inspektorom zaštite od požara PU istarske i djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba obavili očevid te su utvrdili da je požar izbio na krmi glisera, u vlasništvu 66-godišnjaka. Uzrok požara je kvar na instalacijama, a vatra se proširila preko cijele krme glisera, koja je u potpunosti izgorjela, i na susjednu jedrilicu, u vlasništvu 67-godišnjaka. Jedrilica je površinski izgorjela, a u požaru je oštećen i dio jedrilice u vlasništvu 63-godišnjaka. Požar su ugasili djelatnici pulskih vatrogasaca oko 9 sati, a materijalna šteta za sada nije utvrđena. U svezi događaja, policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo da je požar izbio na gliseru Sea Ray u vlasništvu 66-godišnjeg Puljanina, a nalazio se na vezu na molu broj 2. Na gliseru je izgorjelo sve što je bilo zapaljivo, a plamen se potom proširio na susjednu jedrilicu u vlasništvu 68-godišnjeg Puljanina, gdje su izgorjeli površinski dijelovi. Potom je vatra zahvatila i susjednu jedrilicu Silver Fox u vlasništvu 63-godišnjeg Puljanina na kojoj je stradao tek pojas za spašavanje. Za potrebe gašenja požara, vatrogasci su na teren poslali šest gasitelja sa dva vozila koji su plamen potpuno obuzdali u 9 sati. Najveću štetu u požaru pretrpio je gliser Sea Ray 33, a nešto bolje prošla je susjedna jedrilica. Prema riječima vlasnika glisera, materijalna šteta na 10-metarskom gliseru je između 30 i 35 tisuća eura. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter