Kvalitetno uredenje unatoc recesiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dio smo globalnih dogadanja u svijetu pa tako i krize koja se osjeca posvuda. Ipak, pravilnim odlukama i raspodjelom kucnog budžeta, moguce je osigurati kvalitetno opremanje stambenog prostora i namještaj koji ce prostor uciniti atraktivnijim.

Smanjenje prometa nekretninama s jedne strane i povecan oprez zbog opce recesije u zemlji i svijetu, utjecao je i na smanjenje kupovine namještaja. Pad prodaje u salonima namještaja je individualan, a ovisno o ponudi i kvaliteti se krece od 30-50%. Osviještenost o potrebama kvalitetnog stanovanja zasigurno može poboljšati statistiku prodaje i omoguciti brži izlazak iz krize.



Parola "nismo toliko bogati da bismo kupovati jeftino" je odlican savjet za ovo recesijsko doba, ali i nacin kupovine uopce. Provjerena kvaliteta, koja garantira trajnost proizvoda, oduvijek je bila najbolji odabir. Zadovoljstvo, koje se odražava kroz omjer uloženog i dobivenog kod svakog kupca, zasigurno ce u vrijeme krize još jasnije iskristalizirati tvrtke i proizvode, koji svojom kvalitetom zaslužuju istaknutu poziciju na tržištu.

Štednja je postala stil života mnogih kucanstava. Ukoliko ste i sami prisiljeni funkcionirati po istom principu, razlucite potrebno od nepotrebnog i primarno od sekundarnog. Najbolje je štedjeti na stvarima koje ne utjecu direktno na funkcionalnost prostora ili prakticnost upotrebe. To konkretno znaci odabrati dizajn koji je cijenom prihvatljiviji ili kupiti tehnicki uredaj koji ima višegodišnju garanciju, ali je u konacnici ipak povoljniji od uredaja željene marke.



Nasuprot tome, namještaj koji utjece na naše zdravlje – garniture i stolci, koji omogucuju pravilno i udobno sjedenje, ergonomske radne stolice za djecu i odrasle, kreveti s kvalitetnom podnicom i madracem, nikako ne bi trebali biti predmet štednje vec razmatranja i odabira onih koji su anatomski najprikladniji našoj tjelesnoj gradi.

Osim navedenog namještaja, postoje i drugi elementi pokucstva koji nikako ne bi trebali biti predmet štednje u ovo recesijsko doba. Dugorocno isplativo ulaganje svakako ce biti dobro isprojektirana, kvalitetno izvedena i atraktivno dizajnirana kuhinja, koja ce nadomjestiti dotrajalu postojecu ili se po prvi put pojaviti u stanu koji ste upravo kupili.



Funkcionalnost i kvaliteta kuhinje trajne su vrijednosti, koje osjecamo dugi niz godina i kao takve ne bi trebale biti poremecene otežanim stanjem na tržištu. Osim toga, ugodan i funkcionalan kuhinjski prostor stvara toplu atmosferu doma.

Dobar nacin štednje je i kupovina za vrijeme akcija i popusta. Raspitajte se u željenim salonima o vremenu povoljnije kupnje te upravo tada planirajte preuredenje doma. Osim toga, ucestalim obilascima salona namještaja, redovito cete naci povoljnije komade i u vrijeme kada nisu najavljene posebne akcije. Ucestalo traganje zasigurno ce donijeti dobre rezultate i uštedu novca.



Izrada namještaja po mjeri cesto je povoljniji oblik kupnje, jer se individualnim dizajnom može ostvariti najbolja iskoristivost prostornih mogucnosti. Osim toga, željeni dizajn možete ostvariti kroz jeftinije materijale, koji ce utjecati na povoljniju konacnu cijenu proizvoda. Izradu ponude za namještaj povjerite razlicitim tvrtkama, vecim i manjim, poznatijim i anonimnijim, te napravite analizu ponudenih cijena. Pri tome uvijek vodite racuna da odabrana tvrtka daje višegodišnju garanciju za izradeni namještaj.

Dobar i povoljan nacin opremanja stana je i fazno opremanje u kome cete željene radove i kupovinu podijeliti u više vremenskih razdoblja. Pauza izmedu faza ce ovisiti iskljucivo o financijskim sredstvima kojima raspolažete. Pri tome vodite racuna da svaka faza obuhvaca zaokružene cjeline kao što su bojanje stana, kupovina namještaja za odredenu prostoriju, izmjena zavjesa i zastora, kupovina rasvjetnih tijela itd.



Recesija dolazi i prolazi, a naše potrebe za što kvalitetnijim stanovanjem su stalne. Stoga, odaberite model opremanja i kupovine prilagoden vašim mogucnostima i ne zaboravite – sve što radite, radite za sebe i svoje zadovoljstvo, a u to se uvijek isplati ulagati! (Monika Galovic Dumendžic dipl.ing.arh.)

www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter