Kvalitetno muziciranje nadahnutih interpreta

Toni Nežić i korepetitorica Vesna Ivanović Ocvirk (D. MEMEDOVIĆ)
Toni Nežić i korepetitorica Vesna Ivanović Ocvirk (D. MEMEDOVIĆ)

Kvalitetan koncert klasične glazbe upriličen je u ponedjeljak navečer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Nastupili su pulski solo pjevač, bas Toni Nežić, i gošća, zagrebačka sopranistica Buga Marija Šimić, dok je glasovirska pratnja bila povjerena Vesni Ivanović Ocvirk.

Meditativno i smireno

Toni Nežić student je četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi red. prof. Lidije Horvat Dunjko te aktivno sudjeluje u brojnim projektima Akademije i produkcijama njezina pjevačkog odsjeka. Pulska je publika mogla vidjeti veliki napredak ovoga pjevača, koji je iz nastupa u nastup sve bolji.

Nema puno pjevača koji pjevaju bas, a vrlo lijepa boja glasa te jasno izgovaranje teksta na svim jezicima na kojima pjeva, bilo to hrvatski, njemački ili talijanski, kao i precizno modulirani glas, smirenost u nastupu, odlikuju izvedbu ovog mladog umjetnika o čijem će se djelovanju zasigurno još puno čuti.

Vrlo je meditativno i smireno zvučala njegova interpretacija Martinijeve skladbe "Plaisir d'amour", potom je inspiriran bio u djelu "Tre ariette" Vincenza Bellinija, s posebnim afinitetom za svaki pojedini stavak ovoga djela: "Il fervido desiderio", "Dolente immagine" i "Vaga luna". Zahtjevnu melodijsku liniju ima i Tostijeva "Serenada", kao i "L'ultima canzone" te "Malia". Od hrvatskih skladatelja tu je bio zastupljen Kunc sa "Zimom", koja je zvučala posebno nadahnuto.

Ovacije publike

Tonijeva gošća, Buga Marija Šimić, studentica treće godine solo pjevanja na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesorice Cynthie Hansell Bakić predstavila se odnjegovanim sopranom te zapaženim scenskim nastupom. Provevši nazočnu pažljivu publiku glazbenom šetnjom djelima Mozarta, Masseneta, Konjovića i Čajkovskog, s posebnim osjećajem za romantične partiture, ova je mlada sopranistica, koja ima i glumačkog - kako kazališnog tako i filmskog iskustva, oduševila publiku.

Potom je Nežić zaključio koncert arijom iz Mozartove "Čarobne frule" te arijom "Fiesca" iz opere "Simon Boccanegra" Giuseppea Verdija.

Na kraju su, uz ovacije publike, ovi mladi umjetnici izveli i simpatičan bis, gdje su, osim glasovnih mogućnosti, prokazali i scenska umijeća. Vesna Ivanović Ocvirk iskazala se kao pažljiva korepetitorica, koja vrlo skladno prati solo pjevače.

Koncert je organizirala Muzička akademija u Puli, a pozdravne riječi izrekla je docentica na ovoj akademiji, inače i poznata solo pjevačica, Sofija Cingula. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter