Kvalitetno glazbeno druženje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je suditi po kvaliteti programa i odazivu publike, za koncert "Flauta, sax & prijatelji" ne vrijedi ona zloguka izreka o nesretnom broju trinaest. Naime, za 13. koncert publika je do posljednjeg mjesta ispunila koncertnu dvoranu pulskog Doma hrvatskih branitelja, a ponuden joj je bogat i raznolik program - od jazza i etna preko pop hitova i glazbe iz filmova.

Ovo tradicionalno i veselo glazbeno druženje od njegovih pocetaka organizira pulska flautistica Nataša Dragun koja je i ove godine uspjela okupiti mnoštvo domacih izvodaca, gostiju i autora ujedinjenih pod motom "Glazbom protiv nasilja".

Koncert je otvorio Trio NaSaSa koji cine Nataša Dragun, Samanta Stell i Sandro Perocevic. Trio je izveo Saint-Saensovu skladbu "Slon" iz ciklusa "Karnevala životinja" u obradi Branka Radica za kontrabas, flautu i alt flautu.

Program se nastavio arijom "Habanera" iz opere "Carmen" koju su izveli Anka Kovac-Augustiny i Branko Okmaca te efektnim Montijevim "Cardašem" u izvedbi Roberta Rosande i Snježane Demarin.

Zanimljivu i tehnicki veoma zahtjevnu skladbu "The Great Train Race" izvela je flautistica Alma Dželil, a nakon njezina nastupa publika je imala prilike cuti praizvedbu skladbe Kristijana Siladica "Simply" koju su izveli mali trubaci Petra Siladic i Edo Berbic uz pratnju Lorisa Quargnala i Mirjane Siladic.

Glazbene zaljubljenice Teana Tomažin i Mila Jovanovic ove su godine osnovale ansambl Fon Fone koji cine glazbenici iz Hrvatske i Austrije, a su nastupili s aranžmanom svog voditelja Herberta Haidera. Poseban zvuk glazbi ovog ansambla dala je cimbalistica Maria Haider, a uz Fon Fone nastupila je i rijecka sopranistica Ariana Bossi.

Program koncerta vodila je Tijana Vukic Stjelja koja je nakon Fon Fona najavila proširenu postavu Evergrin kvarteta. Ova grupa glazbenika oduševila je mnogobrojnu publiku cha-cha-cha ritmovima u izvedbi Ruizove skladbe "Quien sera".

Publika je imala prilike cuti i dvije praizvedbe: jazz skladbu "Dilema" Mirona Hausera u izvedbi Hauser/Sterpin kvinteta te kompoziciju Nenada Mirta "Adriatic Blues" koju je izveo jazz sastav Wave.

Završnica koncerta pripala je, kao i svake godine, Puhackom orkestru grada Pule. Pod ravnanjem Branka Okmace i Ante Dobronica orkestar je izveo temu iz crtanog filma "Ljepotica i zvijer" te aranžman Paula Murtha "The best of Queen" u kojem su se našle poznate pjesme ove britanske rock grupe poput "We Will Rock You" i "We Are The Champions".


Podijeli: Facebook Twiter