Kvalitetniji život osoba trece životne dobi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanice pulskog Kluba 50+ u Circolu su, na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini, predstavile netom tiskanu publikaciju u povodu pete godišnjice službenog osnutka udruge - ljetopis pod nazivom "Naših prvih pet godina". U njemu su, kroz brojne fotografije, predstavile sve svoje aktivnosti i druženja otkako je udruga zapocela s radom. Na skupštini je prihvacen i prijedlog izmjene statuta prema kojem skupštini, koja se održava svake dvije godine, više ne bi prisustvovali svi clanovi, vec bi se zbog njihove brojnosti ubuduce prešlo na delegatski sustav.

- Naša je povijest zapravo zapocela još davne 1999. Otad je udruga, s nekoliko pocetnih entuzijasta s Velog Vrha, prerasla u snažnu organizaciju koja danas broji cak 513 službenih clanova i ima 12 podružnica diljem grada te se i dalje širi, rekla je tajnica udruge Irina Schmidt.

Za ljetopis je bila zadužena dr. Romanita Rojnic, tiskan je u tisucu primjeraka pa ce svaki clan dobiti jedan na dar, dok ce se ostatak podijeliti suradnicima i gostima. Ljetopis je tiskan zahvaljujuci pomoci Županije.

Klub 50+ svojim clanovima nudi brojne aktivnosti koje vode racuna o kvalitetnom organiziranju slobodnog vremena ljudi trece životne dobi. Jedna od kljucnih jesu radionice medicinske gimnastike koje vode osposobljeni voditelji po "tae do" modelu tjelovježbe. Ove godine planiraju i ponovo provodenje radionice "Nona, otvori mi internet". Nece se zaboraviti ni zabavna druženja, izleti i kolektivna pješacenja.

Oni koji se žele ukljuciti u neku od aktivnosti kluba informacije o njegovu radu i podružnicama mogu pronaci na internetskim stranicama www.klub50plus.hr.


Podijeli: Facebook Twiter