Kvalitetnije lijecenje onkoloških bolesnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska bolnica od nedavno ima dva nova specijalista - anesteziologa dr. Krešimira Radolovica i biokemicara Renata Mujagica. Pored toga internist dr. Dragan Trivanovic upravo je doktorirao na temu iz podrucja onkologije.

U pulskoj je bolnici postignut znacajan korak u povecanju kvalitete lijecenja onkoloških bolesnika, istaknuo je ravnatelj dr. Lems Jerin na konferenciji za novinare. Dijagnosticki postupak i lijecenje analizira se na onkološkom konziliju. Pored toga bolnica suraduje s vodecim klinikama i strucnjacima u zemlji, pa je tako ugovorena strucna suradnja sa Stjepkom Pleštinom, procelnikom Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb. Suradnja je uspostavljena i s rijeckom bolnicom. Smatramo da smo osigurali terapiju koja bolesniku garantira lijecenje na višem stupnju, rekao je ravnatelj.

Istom je prilikom najavio skorašnji dovršetak postupka nabave novog uredaja za EEG. Postojeci je pokvaren, pa se privremeno koristi EEG na pedijatriji. Novi uredaj trebao bi biti u funkciji do prosinca, jer se upravo danas otvaraju ponude. Dovršen je postupak nabavke za kardiološki ultrazvuk vrijedan 830.000 kuna iz namjenskih decentraliziranih sredstava. Naime, aparat je posuden prije šest mjeseci kada se stari pokvario i moralo se hitno nabaviti novi. Kardiologiji bi trebao još jedan mobilni UZV za srce, kojim bi mogli doci do bolesnickog kreveta. No, to nece biti moguce nabaviti niti sljedece godine, rekao je ravnatelj.

Dr. Nikola Zgrablic bolnicki koordinator za transplantaciju organa najavio je europski skup koordinatora na Brijunima od 5. do 8. studenog. Hrvatska ima 18 donora na milijun stanovnika što je bolji prosjek od europskog. Zahvaljujuci i toj cinjenici Hrvatska donorska mreža organizirat ce europski kongres nacionalnih mreža iduce godine u Dubrovniku, najavio je dr. Zgrablic.


Podijeli: Facebook Twiter