Kvalitetni zvuk Faulta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rock Caffeu je u petak nastupio bend Fault, novo ime na pulskoj rock-metal sceni. Decki zvuce kvalitetno i uigrano, a osim covera odsvirali su i nekoliko autorskih stvari.

Bend cine braca Tin i Miran Ribaric (vokali i gitare), bubnjar Ivan Šola i basist David Vitasovic. Sviraju oko godinu i pol dana, a dosad su imali par koncerata.

- Sviramo moderni rock s primjesama žestokog zvuka, no ima tu i laganijih stvari. Dosta prostora dajemo gitari i vokalnim duetima i to cini osnovu benda, govori Tin Ribaric.

- U Puli zaista ima mnogo bendova, i to kvalitetnih, no za uspjeh treba imati puno snage i želje. Fali dobre promocije i, naravno, financijska situacija je teška, objašnjava Ribaric i dodaje da clanovi benda sami ulažu u vlastiti demo-album koji planiraju uskoro izdati.

- Imamo vec snimljenog materijala, a oni zainteresirani mogu nas poslušati na našoj Facebook stranici. Na našem albumu trebale bi se naci dvije, tri stvari u unplugged verziji i naše autorske stvari na hrvatskom jeziku, govore clanovi Faulta, kojima su uzori Alice In Chains, Guns'n'Roses, Creed, Velvet Revolver te Led Zeppelin i Metallica.

Svoj su nastup zapoceli obradom pjesme Atomskog skloništa "Djevojka broj 8", a okupljeni su imali prilike cuti i njihove autorske stvari poput "Nobody's Fault", "In The Night" i "Daleko od mene". Tijekom izvedbe pjesme "Knockin' on Heaven's Door" clanovima benda pridružila se gošca koncerta Ivana Šola, koja je s njima otpjevala ovaj rock klasik.

Clanovi benda kazali su da nakon objave prvijenca imaju u planu intenzivno nastupati na razlicitim demo-festivalima i u klubovima ne bi li zauzeli svoje mjesto na domacoj rock-metal sceni.


Podijeli: Facebook Twiter