Kvalitetna istarska vina i kuhinja za prave gurmane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

ATP turnir, sportski događaj na najvišem nivou koji u Umag u srcu ljetne sezone privuče velik broj najboljih svjetskih tenisača, ali i turista i domaćih gostiju, ne može proći bez tradicionalnih istarskih specijaliteta i vina. Istria Gourmet festival već osmu godinu posjetiteljima turnira pruža priliku uživanja u istarskoj kuhinji, vinima poznatih lokalnih vinara i maslinara. Festivalska zona ove godine nudi posjetiteljima nešto ekskluzivnije iskustvo uživanja u hrani u Istrian Gourmet Restaurantu, gdje će svoje specijalitete prezentirati Restaurant Zigante, jedan od hrvatskih restorana na listi preporuka Michelin vodiča za 2017.

Taste Istria zona predviđena je za opuštanje uz bogatu ponudu vina i hrane na više od 30 degustacijskih punktova gdje se predstavljaju istarski vinari Kozlović, Kabola, Franković, Geržinić, Benvenuti, Matošević, Cuj, Misal, Rossi, Trapan, Veralda, Tomaz, Degrassi, Coronica, Cattunar, Prelac, Zigante, Novacco, Capo, Ravalico, Franc Arman, Vina Laguna te istarske rakije Aura. Organizatori turnira u suradnji s Vinistrom, udrugom koja okuplja velik broj istarskih vinara, te Hrvatskim sommelier klubom osigurali su bogat vinski program.

Jednosatne vinske degustacije "Skrivene čari istarskih vina" od danas do subote održavaju se u Taste Istria zoni, uz zanimljiv interaktivan program kušanja i ocjenjivanja najboljih vina iz istarskih podruma. Posjetitelji će imati priliku iskusiti profesionalnu degustaciju vina, a u svoju vinsku svakodnevicu uvest će ih vinski znalci Hrvatskog sommelier kluba. Za odabranu vinsku publiku organizirane su i Masterclass degustacije i radionice. Uz hrvatske sommeliere, gostovat će i renomirani svjetski vinski eksperti poput Suwija Zlatića koji još od 2014. drži titulu najboljeg austrijskog sommeliera, proglašen je i Vineus sommelierom 2016., a smatra se i jednim od ponajboljih europskih stručnjaka za sake. Stručnjaci će sve vinske entuzijaste provesti kroz zanimljivu temu usporedbe istarskih i austrijskih vina.

(A. PANČUR)



Podijeli: Facebook Twiter