Kvalitetna i uštimana zbirka

Slavica Lončarić, Snježana Akrap-Sušac i Ana Šarčević (D. MEMEDOVIĆ)
Slavica Lončarić, Snježana Akrap-Sušac i Ana Šarčević (D. MEMEDOVIĆ)

"Žena posve obična" naslov je pjesničke zbirke Snježane Akrap-Sušac koja je u utorak navečer predstavljena pred brojnom publikom u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli. O autorici i knjizi govorile su urednica knjige Ana Šarčević, pjesnikinja Slavica Lončarić koja je bila i moderatorica, a stihove su čitale Karmen Damljanović, diplomirana knjižničarka i voditeljica Knjižnice Veruda te Davorka Smoljanić.

Kvalitetna poetska zbirka

- To je vrlo kvalitetna zbirka, "uštimana" zbirka, prva autoričina zbirka za odrasle, a do suradnje sa Snježanom Akrap- Sušac došlo je prije nekoliko godina, kada sam vodila nastavu hrvatskog u Boki Kotorskoj, i kada smo zajedničkim snagama sa Snježanom i Feodorom Gubaš Štifanić kreirale knjige za djecu, upotpunjene i dječjim crtežima iz autoričinih zavičaja - Pule i Boke, kazala je urednica Ana Šarčević.

Ona je naglasila i da je u knjizi "Žena posve obična" Snježane Akrap -Sušac riječ o intimnoj poeziji, gdje ima puno ljubavi u širem smislu, tu je i pjesma prožeta nostalgijom posvećena roditeljima, a njezinim uracima treba pristupiti razigrano i s ljubavlju, jer lirski subjekt je razigran i iskren, a pjesme su autentične i vrlo čitke.

Dva zavičaja - Boka i Pula

Snježana Akrap-Sušac je naglasila da je naslovnica djelo Zorana Petrušića, koji će u narednim mjesecima izlagati vrlo vjerojatno i u Puli, a kazala je da se cijelo vrijeme dok je pisala ovu zbirku pitala je li je to vrijedno za objavljivanje jer se uvijek čekaju potvrde očima drugih. Također, ističe da priprema i svoju treću knjigu za djecu gdje će se također isprepletati dva njezina zavičaja - Boka i Pula.

Slavica Lončarić je pohvalila trud i rad ove autorice, ističući da puno i vrijedno stvara, i to vrlo kvalitetno.

Za glazbeni intermezzo bila je zadužena harmonikašica Romina Legović pod mentorstvom profesorice Orhide Antunović.

Na kraju ovoga predstavljanja Snježana Akrap-Sušac je najavila da Slavica Lončarić priprema međunarodni mjuzikl, da je jedna od autorica toga projekta gdje će između ostalog nastupati Antonela Malis, Ivan Herceg, Borko Perić, Jozefina i Eni Jurišić, Voljen Grbac i drugi. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter