Kvaliteta bez premca, ali cijene...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Naravno da pazimo što stavljamo u košaricu - ipak smo s robom iz našeg podneblja malo sigurniji u kvalitetu", komentirala je jedna umirovljenica na akciji Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" koja je prvi put u 15 godina, održana u Labinu.

Upravo s ciljem populariziranja kakvoce domacih artikala na Trgu labinskih rudara kraj tržnice predstavilo se 70-ak svakovrsnih proizvodaca (hrane, pica, odjece, obuce, suvenira, ljekovitih pripravaka...), od kojih trecina iz Istre.

- Ove godine naglasak je na sigurnosti naših proizvoda, želimo ukazati na to da je svaki zadovoljio niz propisa vezanih uz ljudsko zdravlje, zaštitu okoliša i drugo. Svi, naravno, želimo bolju cijenu, no važne su i kvaliteta i sigurnost, kazala je Jasna Jaklin Majetic, predsjednica HGK-a - Županijske komore Pula, organizatora priredbe.

Napomenula je da se seljenje manifestacije iz Pule, sudeci po dobrom odazivu Labinjana, pokazalo kao pun pogodak.

- Možemo biti zadovoljni postignutim u desetljece i pol akcije, pokrenute prvenstveno zbog manjih proizvodaca - sve je više kvalitetnijih proizvoda, što potvrduju znakovi "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", zakljucila je Jaklin Majetic.



Eni Modrušan, dogradonacelnica Labina, istaknula je da i nedavno zakotrljan projekt gradske Turisticke zajednice "Sentona" potvrduje aktivnost manjih proizvodaca jer je za nj prijavljeno cak 30 originalnih autohtonih uradaka.

Županijski procelnik za gospodarstvo Alen Damijanic primijetio je, pak, da bi akcija, s obzirom na brojnost izlagaca s Poluotoka, mogla nositi i slogan "Kupujmo istarsko".

Danas ce se pak na istom trgu održati mjesecni sajam s, za promjenu, uglavnom "made in China" ponudom. (Napisao i snimio Igor RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter