Kvalifikacije za SP: Štimac pozvao i Manuela Pamića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac danas je objavio širi popis kandidata za nastup u kvalifikacijskim utakmicama za SP 2014. protiv Makedonije i Belgije koje će se igrati početkom rujna. Hrvatska prvu kvalifikacijsku utakmicu za SP igra 7. rujna protiv Makedonije u Zagrebu, a 11. rujna u Bruxellesu protiv Belgije.

Štimac je u nacionalnu vrstu vratio Mladena Petrića, Josipa Šimunića i Manuela Pamića, a novo lice je mladi veznjak Hajduka, 18-godišnji Josip Radošević. S popisa igrača koji su igrali prijateljsku utakmicu protiv Švicarske ispali su Danijel Pranjić i Mario Maloča.

Za utakmicu protiv Švicarske štimac je izjavio da je taj ogled dao odgovore na pitanja koja su ga mučila.

"Svi počeci su teški, nije nas to poljuljalo ni poremetilo smjer ili ciljeve. Pripremamo se na ono najvažnije - kvalifikacije", rekao je hrvatski izbornik.

Reprezentacija će prije dvoboja s Makedonijom trenirati u Zagrebu, na Maksimiru te u Zagrebellu. Štimac je rekao da će reprezentacija tamo imati maksimalne uvjete za rad koji želi ostaviti. Što se tiče prvih suparnika u kvalifikacijama, Štimac je kazao da neće biti lako.

"S Makedonijom smo se susreli u prošlim kvalifikacijama. Neće biti lako, posebno ako pristup bude kao u Splitu. Potvrdilo se da je Belgija najteži konkurent, bez obzira na težinu utakmica s Makedonijom i Srbijom. Belgija je poput Švicarske, za razinu i jača na određenim pozicijama", dodao je.

Hrvatski je izbornik rekao da u prve četiri utakmice Hrvatska mora osvojiti minimalno devet bodova, iako je želja da se osvoje svih 12, ali da će borba u kvalifikacijama biti bespoštedna. (Hina)

Popis igrača: Pletikosa, Subašić, Kelava, Srna, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić, Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Mandžukić, Olić, Edurado, Jelavić, Petrić, Kalinić, Vukušić.


Podijeli: Facebook Twiter