Kvalifikacije za SP: Pobjeda protiv Walesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trećom pobjedom, uz remi u Belgiji, zaključen je ciklus od prve četiri utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazil. U četvrtom susretu skupine A "kockasti" su u ugodnoj atmosferi u Osijeku bez problema svladali s 2:0 nedoraslu reprezentaciju Walesa koja je na hrvatskoj polovici gostovala rjeđe nego hokejaši u Areni.

Predvođeni sjajnim Modrićem hrvatski su reprezentativci odigrali "viktoriju" pred golom Pricea i samo je njihova nepreciznost u završnici spriječila Velšane da se ponovno s gostovanja vrate s pola tuceta lopti u mreži. Tek su Mandžukić u prvom i Eduardo u drugom poluvremenu probili gostujući bunker, što, s obzirom na broj prilika, nije neka naročita efikasnost.

Susret 4. kola skupine A kvalifikacija za SP: Hrvatska - Wales 2:0 (1:0). Stadion Gradski vrt Osijek. Gledatelja: 15.000. Sudac: Dan Tudor. Strijelci: 1:0 Mandžukić (27'), 2:0 Eduardo (58').

Žuti kartoni: Lovren (Hrvatska), Gunter (Wales).

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Lovren (od 46. Schildenfeld), Šimunić, Strinić, Rakitić, Badelj, Modrić, Perišić (od 85. Vida), Eduardo (od 78. Kranjčar), Mandžukić.

WALES: Price, Gunter, A. Williams, Blake, B. Davies, Allen, Ledley (od 82. Robson-Kanu), Bale, King (od 73. Vokes), Vaughan, Morison (od 62. Church). (Roberto CAR, foto R. GORŠIĆ, D. KOVAČEVIĆ, V. KOS/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter