Kvalifikacije za EP: Kauboji večeras u Mađarskoj

(R. Goršić/CROPIX)
(R. Goršić/CROPIX)

Za hrvatske rukometne reprezentativce i njihova izbornika Slavka Golužu ovaj četvrtak nosi poseban izazov u obliku gostovanja kod Mađarske, u sklopu trećeg kola kvalifikacija za EP 2014. Naime, utakmica se igra u Veszpremu (20.20 sati), a tamo su Hrvati dobro prolazili samo ako su, poput Mirka Alilovića, nosili dres istoimenog kluba.

Preciznije, sva gostovanja, bilo na klupskoj, bilo na reprezentativnoj razini, sa sobom su nosila poraze. Današnja utakmica dobiva na važnosti, kad se u obzir uzme činjenica da se uzvrat s Mađarima igra već u subotu, pod svodovima Arene Zagreb.

- Svi vrlo dobro znamo što nas tamo očekuje, jer Veszprem je grad koji živi rukomet. U njihovu dvoranu stane sedam tisuća ljudi i sigurno je da će biti puna. U takvoj atmosferi gostima nikad nije lako igrati, istaknuo je Goluža na press konferenciji uoči puta u Mađarsku.

Uz izbornika, predstavnicima medija su se obratili i kapetan Igor Vori te Domagoj Duvnjak, podsjetivši da je suparnik iznimno domaćinska ekipa.

- S Mađarima je uvijek teško igrati na njihovu terenu. Prije svega, svaki put ih nosi odlična atmosfera koju u Veszpremu stvaraju njihovi navijači. To je publika koja razumije rukomet i jako dobro zna u kojem trenutku treba napraviti pritisak na suparničku ekipu.

Svjesni smo da nam neće biti lako, ali sad je najbitnije što smo svi zdravi. Za razliku od SP-a u Španjolskoj, vratili su nam se Lacković i Buntić, a time smo dobili još veću širinu, objasnio je Vori. (D. PETROVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter