Kvalifikacije za EP: Hrvatska otvara s Britankama

Antonija Kaleb (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Antonija Kaleb (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Od danas do subote Rovinj će biti domaćin drugog kvalifikacijskog turnira ženskih odbojkaških reprezentacija za odlazak na Europsko prvenstvo, na kojem nastupaju Rumunjska, Velika Britanija, Portugal i Hrvatska. Nakon prvog turnira, odigranog prošlog tjedna u Rumunjskoj, vodeće su Rumunjke s tri pobjede, dok hrvatske odbojkašice imaju dvije pobjede.

- Pred nama je vrlo važan susret s čvrstom reprezentacijom koja je već dosta vremena u punom pogonu, a nastupila je i na Olimpijskim igrama u Londonu - rekao je izbornik Igor Lovrinov. - Već u prvom susretu u Rumunjskoj vidjeli smo njihovu kvalitetu koja nije za podcjenjivanje, već traži od naših djevojaka maksimalni angažman. Za nas je vrlo bitno kako ćemo otvoriti ovaj turnir koji pobjedniku donosi izravni nastup na EP, dok drugoplasirana reprezentacija ide u dodatne kvalifikacije. Ovaj je susret Velikoj Britaniji biti ili ne biti, jer upravo eventualnom pobjedom nad nama vidi šansu da se nađe u igri za EP. Učinit ćemo sve da jednom dobrom, smirenom i strpljivom igrom dođemo do pobjede. Iako su nam Rumunjke glavne suparnice, u ovom trenutku su nam sve misli usmjerene na ovaj današnji susret s Britankama - ustvrdio je izbornik.

Bivša igračica pulskog prvoligaša vjeruje u uspješan rovinjski vikend.

- Pred nama je velika prilika da se na domaćem parketu izborimo za nastup na europskoj smotri i vjerujem da ju nećemo propustiti - dodala je Antonija Kaleb. (Ivica RADETIĆ)

Raspored

Danas (16.30): Portugal - Rumunjska, (19): Hrvatska - V. Britanija. Petak (16.30): Rumunjska - V. Britanija, (19): Portugal - Hrvatska. Subota (16.30): V. Britanija - Portugal, (19): Hrvatska - Rumunjska.


Podijeli: Facebook Twiter