Kvalifikacije za EP 2014. - nova pobjeda Hrvatske

Ivan Čupić bio je najefikasniji u redovima 'kauboja' (V. KOS/CROPIX)
Ivan Čupić bio je najefikasniji u redovima 'kauboja' (V. KOS/CROPIX)

Susret 2. kola skupine 4 kvalifikacija za EP. Sportski centar Dobele. Gledatelja: 7.500. Suci: Radojko Brkić i Andrej Jusufhodžić (oba Austrija).

LATVIJA: Arjas, Blums 2, Borodovskis 1, Dude 1, Grišanovs 2, Kozlov (1), Kristopans 5, Kukša (3), Latkovskis, Lilienfelds 4, Lisovskis, Pavlovič 1, Tihanovs (6), Tuminskis 4, Uščins 3 (3), Valkovskis.

HRVATSKA: Alilović (6), Batinović, Buntić, Čupić 6, Duvnjak 2, Gojun 1, Horvat 5 (4), Ivić (8+1), Kopljar 3, Marić 3, Matić, Musa 3, Slišković 1, Štrlek 4, Valčić 1, Vuković 2.

Sedmerci: Latvija 4 (3), Hrvatska 6 (4). Isključenja: Latvija 8, Hrvatska 4 minuta.

Hrvatski su rukometaši upisali i drugu pobjedu u kvalifikacijama za EP što će se početkom 2014. godine igrati u Danskoj. Nakon osječke pobjede nad Slovačkom, jučer su "kauboji" u prvom susretu uopće s Latvijom došli do uvjerljive 31:23 pobjede.

Latvijci koje s klupe vodi nekadašnji igrač Karlovca Valdis Labanovskis držali su priključak s hrvatskim reprezentativcima do 13. minute kad je Grišanovs svojim drugim golom doveo domaćine u, pokazalo se kasnije, posljednje vodstvo na utakmici, 7:6. Dotad je visoki ljevoruki Kristopans kažnjavao mekanu "6-0" zonu izabranika Slavka Goluže, tako da hrvatska krila Čupić i Štrlek još nisu započela svoj ubitačni ples iz kontri. Domaćini su stalno imali gol prednosti, a onda se hrvatski obruč pred Alilovićem konačno posložio i krenula je odlučujuća 5:0 serija između 13. i 18. minute koja je odvela susret u "mirne vode", prema očekivanom slavlju hrvatskih rukometaša. Musa s dva gola i Čupić iz kontre postavili su tih 11:7 za Hrvatsku i od tog se trenutka "kauboji" više nisu osvrtali.

Do poluvremena se prednost polako dizala, zahvaljujući i obranama Alilovića, pa se na odmor otišlo s najvećih, "plus 7".

U nastavku je izbornik Goluža odmah na parket poslao golmana Ivića te Batinovića na lijevom krilu, a sredinom drugog dijela zaigrao je i Slišković koji je potom upisao i svoj premijerni gol za reprezentaciju. S dva je uzastopna gola Tuminskis smanjio na 20:15 iskoristivši slabu igru "kauboja" u napadu, ali je potom Marić, koji je za ovo gostovanje zamijenio Vorija, prekinuo taj kraći napadački post. Petim golom Kristopansa smanjili su domaćini vodstvo Hrvatske na 22:18 u 42. minuti. Ipak, hrvatski su se igrači ponovno uozbiljili u obrani i Kopljar je ubrzo svojim trećim golom povisio vodstvo Hrvatske na 25:19 u 46. minuti, dovoljno da se osiguraju nova dva boda. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter