Kvadrat stana u Puli skuplji nego lani


Prema posljednjem istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 164 tisuće aktivnih oglasa u travnju 2017. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju neznatni porast od jedan posto na godišnjoj razini, dok je prema ožujku ove godine zabilježena stagnacija. Da još ne možemo govoriti o oporavku tržišta nekretnina na razini Hrvatske govori i podatak da su cijene niže za sedam posto prema istom mjesecu 2011. godine.

U travnju 2017. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu - u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojem je cijena kvadrata 425 eura. Od najvećih gradova u Hrvatskoj, najveći pad cijena nekretnina pokazuje Vukovar s padom od deset posto, kao i Bjelovar s padom od devet posto na godišnjoj razini.

Podaci za Pulu pokazuju da je "kvadrat" stana u travnju 2017. stajao 3,23 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Cijena pulskog "kvadrata" porasla je s 1.337 na 1.380 eura. Tijekom travnja zabilježen je veći broj pretraga nekretnina za odmor koje su najskuplje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Za apartman u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potrebno je izdvojiti prosječno 2.365 eura po "kvadratu", a za vikendicu 1.738 eura.

(D. G.)





Podijeli: Facebook Twiter