Kvadrat stana POS-a u Pazinu 890 eura

Krenuo POS u Pazinu (A. DAGOSTIN)
Krenuo POS u Pazinu (A. DAGOSTIN)

"Bitno da je krenulo. Izuzetno sam zadovoljan da smo nakon određenog broja godina, otkad smo pokrenuli projekt kroz projektiranje i natječaj, krenuli s radovima za izgradnju stambeno-poslovne zgrade u Pazinu, prve takve građene od osamostaljenja", kazao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić na gradilištu prve zgrade potpomognute stanogradnje u Ulici Miroslava Bulešića.

- Dosad je prodano sedam od 13 budućih stanova čija površina iznosi 55 ili 70-tinjak četvornih metara te dva od ukupno četiri poslovna prostora, kazao je direktor Usluge Dragan Šipraka i najavio novi natječaj za preostale stanove i prostore u studenom kada se već budu uviđali obrisi zgrade površine 1.100 četvornih metara.

Cijena "kvadrata" stana je 890 eura, a poslovnih prostora 1.100 eura. Može se kupiti u gotovini ili na kredit, budući da je zgrada založena, pa direktor Šipraka očekuje da će se prodati sve. Zgrada je etažirana što znači da svakom stanu pripada parkirališno mjesto i spremište.

Od nekoliko čestica zemljišta u gradskom vlasništvu formirana je jedna površine 2.000 četvornih metara koju je Grad Pazin donirao. Kupljena je zgrada u kojoj se nalazila automehaničarska radnja koja je sada srušena. Grad se također odrekao komunalnog doprinosa, troškova građevinske dozvole i drugih suglasnosti. Usluga je pak besplatno odradila natječaj, izvedbeni projekt, nadzor, marketing, prodaju, ugovore, javnog bilježnika itd.

Ukupna investicija (bez PDV-a) iznosi 4,9 milijun kuna, a rok izgradnje je 10 mjeseci. Lokacija je vrlo atraktivna s obzirom na blizinu svih institucija: vrtića, škola, doma zdravlja, autobusnog i željezničkog kolodvora, kaže gradonačelnik Krulčić.

Projektant objekta je IPR iz Rovinja, nadzor obavlja Nada Orbanić Sapundžić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter