Kuvajt: Ozlijeđeno 100 prosvjednika i 11 policajaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od stotinu prosvjednika i jedanaest policajaca ozlijeđeno je u nedjelju u Kuvajtu u sukobima više desetaka tisuća demonstranata i policije, prema navodima udruge za zaštitu ljudskih prava i kuvajtskim vlastima.

Ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju je navelo da je 11 policajaca ozlijeđeno kamenjem koje su bacali prosvjednici.

Interventna policija brutalno je intervenirala u nedjelju navečer rastjerujući desetke tisuća prosvjednika protiv amandmana na izborni zakon. Policajci su uporabili suzavac i gumene metke i privodili okupljene, rekli su svjedoci.

Deseci tisuća ljudi okupili su se diljem glavnog grada, uputivši se prema palači Seif u kojoj se nalaze uredi emira, princa prestolonasljednika i premijera, prosvjedujući protiv izmjena izbornog zakona, koje je oporba nazvala "pučem protiv ustava".

No, nekoliko skupina koje su sudjelovale u tzv. Mimohodu dostojanstva ubrzo je okružila interventna policija koja je koristila suzavac i zaglušujuće bombe nastojeći ih rastjerati, rekli su svjedoci.

Većina ozlijeđenih stradala je od udisanja suzavca ili udaraca palicama, rekao je medicinski izvor za Reuters.    (Hina/AFP/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter