Kutlin ugovor naden kod Polanceca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dionicarski ugovor koji su navodno potpisali Miroslav Kutle i suvlasnik Fime Dubravko Žganec, a koji upucuje na osnovanu sumnju da iza ovog varaždinskog poduzeca stoji nekoc najomraženiji hrvatski tajkun, policija je pronašla kod Damira Polanceca, otkrio je Novom listu izvor upucen u istragu slucaja "Podravka".

Podsjetimo, rijec je o dokumentu koji je objavio Vecernji list, a iz kojeg proizlazi da je vecinski paket dionica Fima grupe u vlasništvu potpisnika ugovora - Dubravka Žganeca i Miroslava Kutle. Istraga stoga sumnja da je posrnuli tajkun duboko umiješan u aferu "Spice", što su vec demantirali i Kutle i njegov odvjetnik.

Na pitanje zašto Kutle, ako vec postoji osnovana sumnja da je umiješan u aferu "Spice", nije priveden poput ostalih sudionika, naš sugovornik odgovara: "Vjerujemo da je Miroslav Kutle bio jedan od glavnih igraca, ali još uvijek slažemo mozaik".

Podsjetimo, sumnja se da je Miroslav Kutle u Fimi involviran preko dviju inozemnih tvrtki - Eptimas AG iz Švicarske te Febas Establishment iz Lichtensteina, koje drže dio Fiminih dionica. Iako su "izvori bliski Miroslavu Kutli" i ovaj podatak demantirali, upuceni u istragu neslužbeno su plasirali informaciju da je njegovo vlasništvo u ovim poduzecima vec utvrdeno.

Policiji i odvjetništvu posao bi znatno mogao olakšati bivši potpredsjednik Vlade, ali on je odlucio ostati "zatvoren". Polancec, naime, za sada ne pokazuje namjeru da suraduje s istražnim organima.

Miroslav Kutle na ove sumnje reagirao je demantirajuci svoju povezanost sa slucajem "Podravka", ustvrdivši da mu "igru" smješta Vecernji list, i to zbog namjere da vrati svoj utjecaj na radiostanici Antena.

- Nikada nisam imao nijednu dionicu Podravke, niti sam na bilo kakav nacin povezan s tvrtkom Fima Ami. S Milanom Horvatom (Fima) suradivao sam tijekom 90-ih, ali vec dulje vrijeme nismo poslovno kontaktirali, rekao je Kutle za Nacional.

Osim Miroslavom Kutlom, istraga se proteklih dana bavila i likom i djelom srbijanskog poslovnog covjeka Ranka Mimovica, koji se ukazao kao kupac tvrtke Fima Ami, u cijem vlasništvu se nalazi 10,64 posto dionica Podravke. ta.


Podijeli: Facebook Twiter