Kutle mora u zatvor!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miroslav Kutle pravomocno je osuden na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog malverzacija u pretvorbi Gradskog podruma. Pravomocnu presudu Kutli i šestero optuženih donio je zagrebacki Županijski sud, prenijela je Hrvatska televizija.

Prva je to pravomocna osudujuca presuda Kutli te prva osudujuca presuda u Hrvatskoj zbog nezakonite pretvorbe, potvrdila je HTV-u Martina Mihordin iz Državnog odvjetništva. Kutle presudu nije želio komentirati. Županijski ce sud odrediti u kojoj ce kaznionici izdržavati kaznu.

Kutli, koji je prvostupanjskom presudom bio osuden na tri godine zatvora, taj je sud kaznu ublažio za cetiri mjeseca. Kutle se još može žaliti Vrhovnom sudu, ali zatvor ne može izbjeci.

Sud smatra da je opravdano Kutli smanjiti kaznu zatvora za cetiri mjeseca jer, unatoc njegovoj vodecoj ulozi u kriminalnoj aktivnosti, kod izricanja prvostupanjske presude od tri godine zatvora nije u dovoljnoj mjeri došla do izražaja okolnost protoka vremena od pocinjenja kaznenog djela te podaci iz kaznene evidencije. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter