Kutlaca: Koncar je nepoželjan susjed

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žalosti nas cinjenica da nijedna od relevantnih institucija u Puli i Županiji nije reagirala na izjavu Danka Koncara kojom je izrazio sumnju da ce brodogradilište Uljanik smetati gostima marine i hotela koje kani izgraditi na Svetoj Katarini i Monumentima u sklopu projekta Brijuni rivijera, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic.

Istaknuo je da tom biznisu, koji ce zaposliti 146 radnika, smeta kompanija koja ima tri tisuce zaposlenih i dvije tisuce kooperanata.

- Hotel s cetiri ili pet zvjezdica s wellnessom zapošljava najviše 26 radnika, a hotel bez spa centra svega 16 ljudi. Dakle, price koje su Jakovcic i Kosor iznosili da ce se zaposliti do dvije tisuce ljudi u cijelom projektu Brijuni rivijera su cista nebuloza. Nitko nema pravo raditi zahvate u prostoru ako to nije u interesu domicilnog stanovništva, istaknuo je Bulic.

Glavni sindikalni povjerenik Uljanika Rajko Kutlaca rekao je da ga ove Koncarove rijeci podsjecaju na neke izjave lokalnih politicara o tome kako Uljanik treba preseliti iz Pule.

- Mislim da ne treba trošiti rijeci na to što ustvari Uljanik znaci za Pulu. Da u gradu nema škvera, Vodnjan bi bio glavni grad Istre, a Pula bi bila mala provincija s 900 stanovnika. Koncar u Pulu ne dolazi samo tako jer mu se dolazi, vec to cini po preporuci politicara. Koncar je poznat kao trgovac nekretninama, a ne kao gospodarstvenik koji kani nešto graditi i proizvoditi. Izjave Koncara da bi buka smetala turistima su nepoželjne. I on je sam, kao susjed, Uljaniku nepoželjan. Ocekujemo što skoriju reakciju Uprave Uljanika na Koncarove izjave, a iluzorno je ocekivati tako nešto iz gradske uprave, zakljucio je Kutlaca. (C. B. GALIC)

Grad razbija radnicki prvomajski skup
S Gradom Pulom smo dogovorili razlicite termine oko prvomajskih proslava jer sindikat nije želio imati zajednicki skup buduci da se u komunalnim poduzecima proganjaju sindikalni povjerenici. Na sastanku s dogradonacelnikom Fabriziom Radinom dogovorili smo da ce sindikat imati svoj skup 1. maja u 10 sati, što su i prihvatili. Sada iz medija doznajemo da u 10.15 sati dolaze limena glazba, zborovi, mažoretkinje i drugo. Mislim da se radi o ocitom pokušaju razbijanja radnickog skupa koji organiziramo. Svaki komentar je suvišan, rekao je Bulic. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter