Kusturica istjerao Stankovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa HTV-a na celu s Aleksandrom Stankovicem jucer je posjetila Emira Kusturicu u njegovom selu Mokra Gora kako bi održala dogovoreni sastanak u vezi snimanja intervjua za emisiju Nedjeljom u dva. Mokra Gora je selo u Srbiji u kojem Kusturica živi i ciji je vlasnik.

Snimanje je trajalo 22 minute nakon cega je Kusturica vidno izgubio živce, prekinuo snimanje te je zahtijevao da mu predaju snimljeni materijal. Nakon 45 minuta verbalnog vrijedanja i maltretiranja, TV ekipa je bila primorana ostaviti materijale intervjua Kusturici da bi uopce mogli izaci iz sela.

Incident je zapoceo kada je Stankovic postavio neka pitanja "koja se Kusturici nisu svidjela, kao i neka na koja nije imao odgovor", kazao je Aleksandar Stankovic za Index. Kusturicu je posebno pogodilo pitanje "zašto je s Miloševicem pio viski za vrijeme srpske blokade". Na to je Kusturica odgovorio da "nije imao izbora", jer je tada bio nagraden Zlatnom palmom. Stankovic mu je odvratio da je mogao odbiti jer je slobodan covjek, na što je Kusturica poludio.

Kusturica je naglasio da je htio istaknuti dirljivu stranu Miloševica kroz njegovo slanje ljubavnih poruka svojoj supruzi iz Haaga, na što ga je Stankovic upitao bi li imao takvog suosjecanja i za Hitlera jer je i on bio covjek koji je imao emocije prema Evi Braun i prema svome psu. Kusturica je na to kazao kako Miloševic nikada nije osuden. Stankovic je na dodao da ni Hitler nikada nije osuden te je upitao Kusturicu znaci li to da su obojica nevini. Stankovic je time samo dodatno iznervirao Kusturicu.

Stankovicevo pitanje o Gotovini i o pjesmi u kojoj ga je opjevao dovelo je Kusturicu do ruba te se ustao i bijesan završio razgovor. HTV ce tražiti svoj materijal iako Stankovic sumnja da ce se to dogoditi jer ga je Kusturica "vjerojatno uništio kako u ocima javnosti ne bi ispao jadan".


Podijeli: Facebook Twiter