Kurt Elling i Charlie Hunter umjesto Paquito D'Rivera Quinteta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastup Paquita D'Rivere, zakazan za 13. srpnja u Rovinju u sklopu 2. Avantgarde Jazz Festivala, nece biti održan, jer je ovaj kvintet otkazao europsku turneju. Umjesto Paquito D'Rivera Quinteta nastupat ce Kurt Elling i Charlie Hunter, koji ce se u bivšoj Tvornici duhana predstaviti u subotu, 14. srpnja.

Elling je jedan od vodecih jazz vokala svijeta. Jazz Journalists Association ga je šest puta u proteklih deset godina proglasio najboljim jazz pjevacem godine, a po izboru glazbenih kriticara magazina DownBeat istu titulu nosi vec dvanaest godina. Dobitnik je nagrade Grammy i svaki album koji je izdao nominiran je za to prestižno priznanje.

Snimao je i nastupao s nizom umjetnika kao što su Terence Blanchard, Dave Brubeck, Jon Hendricks, Charlie Hunter, Al Jarreau, Christian McBride i Kurt Rosenwinkel. Ellingov dugo išcekivani zadnji album "The Gate" izašao je 2011. godine. Producirao ga je legendarni Don Was, a ukljucuje interpretacije pjesama The Beatlesa, Herbieja Hancocka, Milesa Davisa i Stevieja Wondera.

Hunter je tijekom šesnaestogodišnje karijere i 20 izdanih albuma ostvario suradnju s umjetnicima kao što su Norah Jones, Mos Def, John Mayer, D'Angelo i brojnim drugima. Uživa ugled kao virtuoz na gitari sa sedam i osam žica, i uvijek oduševi publiku nacinom na koji istodobno izvodi izvrsne dionice na basu, nosi melodiju i izmjenjuje ritmove.

Krajem lipnja na festivalskom programu su dva znacajna jazz koncerta - John Scofield's Hollowbody Band nastupit ce 29. lipnja u hotelu Eden dok ce se The Tierney Sutton Band na istoj pozornici naci 30. lipnja. U srpnju ce publika imati priliku poslušati cak pet vrhunskih koncerata u bivšoj Tvornici duhana, gdje ce nastupiti The Bad Plus, Ana Moura, Kurt Elling & Charlie Hunter, Omar Sosa Afreecanos Quartet i Playing for Change.

Ulaznice za 2. Avantgarde Jazz Festival mogu se kupiti u Maistrinim hotelima Monte Mulini, Lone, Eden, Park i Adriatic te na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima. Jedan od medijskih pokrovitelja Avantgarde Jazz Festivala je i Glas Istre. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter