Kupujmo hrvatsko u četvrtak u Medulinu

Na medulinskoj rivi predstavit će se 35 proizvođača iz Istre (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Na medulinskoj rivi predstavit će se 35 proizvođača iz Istre (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Akcije Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" održat će se u četvrtak na medulinskoj rivi s početkom u 18 sati. Svoje proizvode predstavit će više od 150 izlagača iz Hrvatske, od čega 35 iz Istre, a prodavat će ih po povoljnijim cijenama.

Najzastupljeniji u ponudi bit će maslinovo ulje, suhomesnati proizvodi, vina, alkoholna pića, suveniri, kolači, proizvodi od keramike, namještaj, proizvodi od lavande…, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Medulinu Sanja Bubonjić, stručna suradnica u HGK-Županijskoj komori Pula.

Akcija je počela u travnju u Zagrebu, a završava u rujnu u Čakovcu i organizira se u 21 gradu, a Medulin je prvo mjesto u kojem se akcija održava u Hrvatskoj kao članici Europske unije.

- Kao što smo najavili prošle godine, odlučili smo granice akcije proširiti i izvan Pule jer želimo pokazati proizvođačima da postoje i druga lijepa mjesta u kojima mogu utržiti prihod. Ovo je najpoznatija gospodarska akcija u Hrvatskoj jer, prema anketama, više od 90 posto Hrvata zna za akciju i podupire ju, rekao je Damir Sirotić, tajnik HGK-Županijske komore Pula.

- Medulinska riva je trenutno jedno od najboljih tržišta zbog sezone i nadam se da će naši proizvođači sutra uspješno promovirati svoje proizvode, rekao je načelnik Goran Buić.

Akcija se organizira od 1997. kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi i od tada im se dodjeljuju oznake " Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

U sklopu akcije sutra će na rivi nastupiti DKUS Mendula, DND Medulin, udruga Sakramenska dica, udruga Krila- male mažoretkinje. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter