Kupujmo hrvatsko podno Arene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Pula u subotu je na Karolini održana akcija "Kupujmo Hrvatsko". Prema rijecima predsjednice Gospodarske komore Jasne Jaklin Majetic, u ovoj je akciji sudjelovalo 150 izlagaca, od kojih 48 iz Istre, s ukupno dvije tisuce proizvoda, mahom prehrambenih.

- Moram reci da je ove godine najveci interes za hrvatskom kvalitetom otkad postoji ova akcija, kako medu izlagacima tako i medu kupcima i medijima. Ocito su svi shvatili što smo ovom akcijom željeli postici i da im je ona važna jer mogu plasirati svoj proizvod ili uslugu i na taj nacin osigurati vlastitu egzistenciju, naglasila je Jaklin Majetic te dodala da su angažirali i studente i turisticke vodice koji turiste usmjeravaju prema Karolini.

I Šime Vidulin, potpredsjednik Hrvatske komore za regionalni razvoj, potvrdio je veliki ovogodišnji interes za akciju "Kupujmo hrvatsko", jer obilazeci i druge krajeve u Hrvatskoj ima uvid u njene odjeke i u drugim županijama.

U svecanom otvaranju sudjelovali su i zbor Zaro, folklor KUD-a Uljanik, saborski zastupnik Silvano Hrelja te brojni sportaši i estradni umjetnici. A u sajamskom dijelu, po promotivnim cijenama, prodavali su se mnogi zanimljivi proizvodi i oni s eko certifikatima. Valja izdvojiti razne vocne džemove i druge proizvode od voca, potom proizvode na bazi maslinovog ulja i tartufa, a bilo je i zanimljivih likera i rakija, primjerice od lavande.

Posjetitelji su bili posebno zainteresirani za prepelicja jaja, salame od medvjeda, sirupe na bazi trava iz Gorskog kotara, a Puljanima su se nudile i razne rukotvorine, nakit od nojevih jaja, slavonske kucne papuce te djecja konfekcija. Bilo je i raznih vrsta meda, vjerojatno neupitne kvalitete, iako se po cijenama koje su dosezale i 70 kuna za kilogram ne bi reklo da su bile promotivne.

Akcija "Kupujmo hrvatsko" zapocela je 1997. godine sa željom da se prepoznaju, oznace i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi kojima se dodjeljuju znakovi "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

U Istarskoj županiji nositelji znaka "Izvorno hrvatsko" su Kamen iz Pazina i Prestige iz Pule (proizvodac Shake osvježivaca), dok su nositelji oznake "Hrvatska kvaliteta" Tehnomont i Arena modna kuca iz Pule, Delicia iz Buzeta, Caffe' Monte, Pelinkovac-gorki biljni liker i Ovo liker od Darne d.o.o. iz Rovinja, Holcim iz Koromacna te Holcim mineralni agregati iz Nedešcine.


Podijeli: Facebook Twiter