"Kupujmo hrvatsko" na medulinskoj rivi

(T. G.)
(T. G.)

Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke", koje su se u četvrtak navečer održale na medulinskoj rivi, potvrdile su da je danas najveći interes potrošača usmjeren na hranu! Najveći dio posjetitelja natiskivao se oko štandova s kulenom, slaninom, čvarcima i kobasicama te kušao, procjenjivao, kupovao… Slična situacija, ali s ipak manjom gužvom, bila je i oko štandova s medom gdje su se domaći raspitivali je li med uistinu pravi, a strani turisti kupovali i med i propolis.

- Dolazi mi dosta stare klijentele koja je upoznata s mojim medom i ostalim proizvodima. To su većinom Puljani koji su se s mojim medom susreli na ovom istom sajmu, koji se u Puli održava već godinama, rekla nam je Armanda Sirotić iz buzetskog OPG-a A&Ž.

Imun na suhomesnate proizvode nije ni medulinski načelnik Goran Buić koji je priznao da je slab na kulen te dodao da je ova akcija najbolji način da se predstavimo Europi te je zahvalio Hrvatskoj gospodarskoj komori, organizatoru, što je odabrala Medulin za domaćina akcije.

Akciji je prisustvovao i Alen Damijanić, v.d. pročelnika za gospodarstvo Istarske županije, koji je rekao da se po nalogu supruge doma ne smije vratiti bez sira. Istaknuo je da je malo gospodarstvo najžilavije i da je EU veliko tržište koje nam se otvorilo.

Na štandovima se moglo naći i rakije, maslinovo ulje, vino, sokove, proizvode Mirne, rukotvorine, kolače, maramice za čišćenje mobitela… (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter