Kupuje se kombi za prijevoz na dijalizu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pazin te opcine Cerovlje, Gracišce, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan, izdvojit ce ukupno iz svojih proracuna oko 210.000 kuna i tim novcem kupiti kombi vozilo za prijevoz pacijenata s Pazinštine na dijalizu u Pulu.

Ugovor o sufinanciranju kupnje konbija predstavnici opcina i Grada potpisali su ranije, a danas ga je, u nazocnosti svih nacelnika te predstavnika pazinskog Doma zdravlja, supotpisao i ravnatelj ustanove Istarski domovi zdravlja Ante Ivancic.

Pazin ce odmah pokrenuti postupak javne nabave i kombi bi mogao stici u Dom zdravlja tijekom predstojeceg ljeta. Raspodjelom cijene kombija po kriteriju broja stanovnika, Pazin ima najvecu obvezu s oko 103.000 kuna, slijede Tinjan i Cerovlje s po 19.000 kuna, Gracišce i Karojba izdvojit ce po 16.000 kuna, Motovun i Sveti Petar u Šumi po 11.000 kuna, a Lupoglav deset tisuca.

Ivancic se zahvalio pazinskom gradonacelniku Renatu Krulcicu i opcinskim nacelnicima na donaciji i na dosadašnjoj dobroj suradnji, poglavito na sufinanciranju dodatnog tima hitne medicinske pomoci, za što osam jedinica lokalne samouprave Pazinštine godišnje izdvaja 400.000 kuna.

Kombi za prijevoz pacijenata na dijalizu u Pulu bio je prijeko potreban jer je dosadašnje vozilo za sedam pacijenata s Pazinštine dotrajalo i neuvjetno. Novi ce kombi imati osam sjedala i jedan ležaj, te nužnu medicinsku opremu, a mjesecno ce, prevozeci pacijente na dijalizu u Pulu, prelaziti 4.000 kilometara.

Prigoda je iskorištena za još jednu donaciju: Krulcic je voditeljici patronažne službe u pazinskom Domu zdravlja, Slavici Rigo, urucio prijenosno racunalo vrijedno 5.200 kuna, koje ce svoju primjenu naci u edukaciji trudnica. (D. ŠIŠOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter