Kupljeno preko interneta - nikad isporučeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija jučer zaprimila prijavu 41-godišnjakinje iz Grožnjana da je prevarena prilikom kupnje kućanskih uređaja putem interneta.

Žena je 27. prosinca prošle godine platila nekoliko tisuća kuna za štednjak i perilicu, koje je naručila putem internetske stranice trgovačkog društva Corbis iz Zagreba. Sve kontakte s prodavateljem žena je ostvarivala putem elektroničke pošte. Iako je dobivala stalna obećanja da će joj se naručena roba isporučiti na kućnu adresu, to se nije dogodilo te je događaj prijavila policiji.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je trgovačko društvo iz Zagreba tijekom ove i prošle godine lažnim prikazivanjem činjenica dovelo u zabludu veći broj osoba, koje su putem interneta kupovale kućanske uređaje. Oštećene osobe, iz različitih dijelova Hrvatska, uređaje su uredno platile, no oni im nikada nisu isporučeni.

U svezi događaja, Policijska postaja Buje dostavit će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom kupnje proizvoda putem interneta, pogotovo u slučajevima kada prodavatelji nude različite pogodnosti te da ukoliko posumnjaju da bi mogli postati žrtvama kaznenih djela, takve sumnjive oglase i stranice prijave policiji. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter