Kupljena 4 kreveta za Društvo invalida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Donacija od 15 tisuca kuna tvrtke Calucem odnosno pulske tvornice cementa omogucila je pulskom Društvu osoba s tjelesnim invaliditetom kupnju cetiri kreveta s elektromotorima namijenjenih nepokretnim osobama.

Svaki krevet ima tri elektromotora za podizanje uzglavlja, podnožja te kreveta po visini. Izuzetno je koristan za osobe cija se njega obavlja u krevetu ili moraju presjedati iz invalidskih kolica u cemu im pomaže trapez iznad kreveta. Kreveti ce se sad posudivati gorucim slucajevima, a najviše ce ih koristiti tetraplegicari te osobe s dvostrukim amputacijama koje je pogodio i moždani udar.

- Ovi kreveti se ne nalaze na listi HZZO-a te se za njih placa i porez, a nitko ih ne rashoduje tako da ih dosad nismo bili u mogucnosti posudivati kao što radimo s ostalim pomagalima. Potrebe društva bile bi zadovoljene s desetak kreveta, ali i ova donacija je od izuzetne i velike pomoci, rekla je Zuzana Radolovic, tajnica društva. Predsjednik društva Aleksandar Pavlovic zahvalio se na donaciji koja ce uvelike podignuti kvalitetu života nepokretnim osobama.

- Veci dugi niz godina tvrtka pomaže lokalnoj zajednici, posebice onim gradanima koje su blizu tvornice. Ove godine pitali smo naše djelatnike kome trebamo pomoci donacijom i zato njima treba zahvaliti što su vas odabrali, rekao je Alfred Blažina, direktor Calucema.

Voditeljica PR- a u Calucemu Iva Bilic dodala je da su djelatnici svoje prijedloge ubacivali u sanducic u tvrtki nakon cega je napravljena lista i provedeno glasanje. Na prvom mjestu je bila pulska bolnica - Odjel za traumatologiju i ortopediju kojem je donirano 35 tisuca kuna, na drugom pulsko Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom, a na trecem Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije koji je dobio sedam i pol tisuca kuna. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter